Україна і світ

Юрій Ігнат: протидія російським ракетам ЗРК С-300 та С-400 – знищення пускових установок

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат

В ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат розповів, що росіяни продовжують атакувати об’єкти на українській землі зенітними ракетами з комплексів С-300 та С-400. Максимальна дальність ураження ракет комплексів С-300 та С-400 є 150 та 200 кілометрів відповідно.

– Застосування на максимальні відстані буде дуже неточним, тож росіяни підводять їх ближче до лінії бойового зіткнення чи кордону, – зазначив він. – Окупанти запускають їх практично по балістичній траєкторії. Очевидно, маючи дефіцит власне балістичних ракет.

Юрій Ігнат розповів, що способом протидії ракетам ЗРК С-300 та С-400, які росіяни застосовують для ударів по об’єктах на землі, є знищення пускових установок безпосередньо на позиціях.

– Це наші льотчики роблять протирадіолокаційними ракетами Harm, – підкреслив речник Командування Повітряних Сил ЗС України.

Він також зазначив, що технічні характеристики наших зенітних ракетних комплексів «Бук М1» та С-300 не дозволяють знищувати ракети Х-22, якими росіяни також атакують Україну.

– Ця ракета є надзвичайно швидкісною і при заході на ціль летить практично по балістичній траєкторії. Наші радіотехнічні війська виявляють носіїв цих ракет і пуски. Але ЗРК «Бук М1» та С-300 не можуть їх знищувати, – розповів Юрій Ігнат.

Він зазначив, що ЗРК Patriot, постачання яких в Україну вже підтверджено і відбудеться в міру готовності до цього наших партнерів, зможуть виявляти та знищувати ракети Х-22.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Одна батарея таких комплексів може мати до восьми пускових установок. На кожній з них – чотири ракети, – повідомив він. – Окремі локальні об’єкти можна буде захищати цими комплексами. Йдеться про критичну інфраструктуру та великі міста.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-18 13:01:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин