Львівський портал

Юрій Ігнат: «Чи вижив Patriot після удару Безуглої по позиціях Повітряних Сил?»

Т.в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат про «злиття» нардепкою Мар’яною Безуглою в мережі інформації про ураження ЗРК Patriot:

«Я, власне, намагаюся більше не реагувати на вибрики ексчленкині комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки. Але нині зроблю виняток на численні прохання.

Отже рупор кремлівської пропаганди в Україні нардепка Мар’яна Бе на радість росіянам і на розпач українцям підтвердила удар по позиції українського ЗРК Patriot на Дніпропетровщині 9 жовтня 2024 року.

Робить вона це не вперше, і, вочевидь, не востаннє. Кращого демотиватора для українського воїна чи потенційного рекрута і не придумаєш. Її великі поціновувачі – російські окупанти – теж не вперше і не востаннє дошкуляють українцям балістикою та КАБами, б’ють по мирних містах та інфраструктурі.

То що ж сталося  9 жовтня? Та нічого нового, ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив. Це війна, на війні отримують пораненні не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ Patriot продовжує виконувати завдання в регіоні.

Того дня ЗРК Patriot вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет. І частину вдалось перехопити.

Повітряні Сили не можуть щоразу виправдовуватись перед суспільством через інфовибрики Мар’яни і їй подібних. Через ці пояснення ворог отримує додаткову інформацію при плануванні наступних атак. Але не відреагувати теж не можемо, бо градус кипіння надто високий, чи не так?

Система Patriot є однією із найпріоритетніших цілей для ворога. Чому? Та бо лише завдяки цьому американському ЗРК ми тримаємо на певній дистанції російську авіацію. Технології на війні стрімко розвиваються, ворожі КАБи стали летіти далі, вони [росіяни] зробили висновки, коли втратили з десяток літаків під час своїх попередніх зухвалих атак. І тепер полювати за російськими «сушками» значно складніше.

Ворог змінює тактику застосування, використовує усі доступні методи ведення розвідки – від супутників і розвідувальних БпЛА до наземної агентури. Противник не економить «Іскандерів», маючи інформацію про потенційне перебування Patriot в тому чи іншому районі.

Пам’ятаєте про збір на макети, про їхню важливість і необхідність в цих умовах ведення війни? Ворог часто цілить по макетах, але інколи, на жаль, це реальна техніка.

Тому звертаюся до усіх шанувальників Мар’яни і до тих, хто любить хейтити керівництво ЗСУ при втратах на війні.

Ви кричите в соцмережах: «Ворог б’є по Запоріжжю КАБами – робіть щось», «Харків – приліт по місту, Одеса знову під ударом балістики, де наші Patriot?», «Чому командування нічого не робить, бо то все совок, бо треба системні зміни…»

Оті «системні зніни» вже звучить як мантра.

Не буду писати, скільки в Повітряних Силах є батарей Patriot, всім і так зрозуміло, що небагато і недостатньо. Напишу лише, що цей комплекс стаціонарний і конструктивно не призначений для війни в динаміці.

Лише українці, воїни зенітних ракетних військ Повітряних Сил, випробували і застосовують цю систему в таких умовах. Коли обстановка на полі бою швидко змінюється, коли ворог застосовує десятки систем розвідки, РЕБ та засобів повітряного нападу – ракет та ударних дронів різних типів.

Patriot треба виживати в цих умовах. Швидко змінювати позицію, ефективно маскуватися, застосовувати обмежену кількість техніки у прифронтовій зоні і разом з тим намагатись вполювати російський літак на великій відстані. Або ж бодай активно відпрацювати по ньому, що не дозволить йому наближатися ближче. Отакі реалії!

Боротьба з розвідувальними БпЛА – то вже окрема тема. І відповідь тут проста: треба мати чим. Сили оборони збивають багато, але й пролітає немало. Про це усі говорять, шукають засоби і способи протидії.

Тому хто хоче допомогти, долучайтесь. Війську бракує досвідчених людей різних професій, матеріально-технічної допомоги. А хто переслідує певні цілі, хоче пропіаритись і збагатитись на брудному хейті військових, не забувайте про ефект бумерангу!

На фото (скриншот з камери ворожого БпЛА) – бойова робота ЗРК Patriot по балістичних ракетах 9 жовтня 2024 року».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 16:53:09