Україна і світ

Євросоюз та НАТО підписали декларацію про посилення співпраці

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підписали спільну декларацію про співпрацю НАТО-ЄС.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

«Це важливіше ніж будь-коли. Майже рік тому 24 лютого росії хотіла захопити Україну за кілька днів і розділити нас. План провалився, російські війська були відкинуті відважними українськими Збройними Силами. НАТО та Європейський Союз об’єдналися на підтримку України. Ми повинні продовжувати зміцнювати партнерство між НАТО та Європейським Союзом і далі зміцнювати нашу підтримку України», — зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У документі сторони заявляють про намір зміцнювати співпрацю, визнаючи НАТО основою колективної оборони та безпеки союзників, а також відзначають важливу роль зміцнення європейської оборони як доповнення до спільної безпеки всіх країн Альянсу.

За словами президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, Європа і надалі солідарна у підтримці українського народу, але також проти російської імперської війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Віталій Литвин

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-10 12:57:47