Україна і світ

Євросоюз продовжив до кінця липня 2023 економічні санкції проти РФ

Європейський Союз вирішив продовжити секторальні економічні санкції проти Росії через її військову агресію проти України.

Відповідне рішення в п’ятницю, 27 січня, ухвалила Рада ЄС.

Обмежувальні заходи продовжено до 31 липня поточного року.

Зараз дивляться

– Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки РФ, – зазначається в повідомленні.

Ці санкції були вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на початок військової агресії Росії, яка незаконно окупувала Крим та розпочала бойові дії на Донбасі. Обмежувальні заходи були значно розширені з лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну.

Наразі санкції охоплюють широкий спектр галузевих заходів, зокрема обмеження в сферах торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Вони також передбачають заборону на імпорт або переміщення морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до Євросоюзу, відключення від міжнародної платіжної системи SWIFT низки російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох прокремлівських пропагандистських телеканалів.

Джерело: Рада ЄС

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-27 16:24:06