Україна і світ

Єврокомісія радить не видавати громадянам РФ довгострокові багаторазові візи

Країни Євросоюзу повинні утримуватися від видачі багаторазових віз громадянам РФ з тривалим терміном дії, оскільки вони “можуть не відповідати умовам для в’їзду до ЄС у довгостроковій перспективі з огляду на економічну нестабільність, обмежувальні заходи та політичні події у Росії”.

Єврокомісія випустила рекомендації щодо суворішого підходу до видачі шенгенських віз росіянам.

– У таких випадках державам-членам слід розглянути питання про видачу одноразових віз чи віз із більш коротким терміном дії. Відповідно до візових правил ЄС, країна також може запросити консультації перед тим, як інша держава-член видасть візи громадянам Росії, на підставі загрози громадському порядку, внутрішній безпеці або міжнародним відносинам, – пояснили в ЄК.

При цьому член ЄС, з яким проводяться консультації, може заборонити видавати шенгенську візу громадянинові Росії в індивідуальному порядку.

– У разі видачі віза буде обмежена територією держави-члена, що її видала, і не надасть доступу до всієї шенгенської зони, – йдеться у заяві.

9 вересня Рада ЄС затвердила повне зупинення дії Угоди про спрощення візового режиму між Євросоюзом та Росією. Тепер на громадян РФ поширюватимуться загальні візові правила.

Це рішення набуде чинності з понеділка, 12 вересня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: European Commission

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-10 00:31:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин