Україна і світ

ЄС закликає Грузію не відновлювати авіасполучення з Росією

Євросоюз закликає Грузію приєднатися до санкцій, запроваджених проти Росії в авіаційній сфері, та не відновлювати прямі рейси між країнами.

Про це заявив представник зовнішньополітичної служби Європейської комісії Петер Стано, у відповідь на запит грузинського видання Netgazet, щодо того, як ЄС сприйме заяви Тбілісі про можливе поновлення авіасполучення з Росією.

Стано підкреслив, що Грузія має бути уважною, щоб Росія не могла уникнути накладених на неї санкцій. Але нагадав, що у разі підтримки Росії санкції можуть бути накладені і на саму Грузію.

Зараз дивляться

– Євросоюз закликає Грузію приєднатися до санкцій, введених ЄС та іншими країнами проти Росії в авіаційному секторі, і залишатися пильними щодо будь-яких можливих спроб обійти санкції.

Режим санкцій ЄС розглядає можливість накладення санкцій на тих, хто бере участь чи підтримує можливий обхід санкцій ЄС проти Росії, – сказав Стано.

Водночас Петер Стано наголосив, що через санкції, 95% російського авіаційного флоту більше не можуть модернізувати та вдосконалювати свої літаки, що необхідно для підтримки міжнародних технічних стандартів та стандартів безпеки.

– Крім того, на тлі серйозних занепокоєнь щодо безпеки, висловлених Організацією міжнародної цивільної авіації ООН (ICAO) щодо Росії, Грузія не повинна допускати небезпечні російські літаки на свою територію.

У США також відреагували на можливе поновлення авіасполучення з Росією. Відзначивши, що відновлення авіасполучення між Грузією та Росією створить загрозу санкцій для компаній, які обслуговують російські авіалінії у грузинських аеропортах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Netgazet

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-05 21:34:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин