Україна і світ

ЄС попередньо погодив прискорення закупівлі та постачання боєприпасів до України – Боррель

Міністри оборони ЄС на неформальній зустрічі у Стокгольмі 8 березня досягли попередньої домовленості, що Україні треба надати більше артилерійських боєприпасів і доставити їх якнайшвидше. Але ще немає відповідного механізму, як перетворити ці плани у реальність.

Про це заявив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками зустрічі.

– Є загальна згода щодо цієї процедури, але є питання, які ще не вирішені. Все має бути детально обговорено. Всі погодилися з тим, що необхідно рухатися вперед, тому що всі погоджуються з метою, яка полягає в тому, щоб підтримати Україну якомога більше і якомога швидше, – наголосив дипломат.

За його словами, за підтримки шведського головування в Раді Євросоюзу продовжиться робота над пакетною угоду на наступному розширеному засіданні, яке відбудеться 20 березня, коли глави МЗС та Міноборони, ймовірно, ухвалять конкретне рішення з цього приводу.

Зараз дивляться

Згідно з планом Борреля, який включає три напрямки, країни ЄС отримають фінансові стимули на €1 млрд, щоб відправити більше артилерійських снарядів до України, та €1 млрд – на спільну закупівлю нових снарядів.

А третій передбачає збільшення потенціалу європейської оборонної промисловості, щоб задовольнити величезний попит.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: The Diplomatic Service of the European Union

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-09 14:28:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин