Україна і світ

ЄС планує заборонити росіянам користуватися криптовалютою – Bloomberg

Європейський Союз може заборонити компаніям надавати криптогаманці, облікові записи або послуги зі зберігання криптовалюти для росіян у рамках восьмого пакета санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на власне джерело.

Нові обмеження можуть запровадити через попит на криптовалюту в РФ після оголошення часткової мобілізації та масового від’їзду росіян за кордон.

Нагадаємо, що раніше криптобіржі, включно з Binance, в рамках вимоги ЄС, встановили ліміт на зберігання криптоактивів для росіян із сумарною вартістю до €10 тис. Тепер попередній ліміт можуть скасувати, оскільки росіянам можуть заборонити зберігати та купувати криптовалюту.

– Псевдореферендуми, організовані на територіях, окупованих РФ, є незаконною спробою захопити землю та змінити міжнародні кордони силою, – заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також до нового пакету санкцій ЄС проти Росії, ймовірно, увійдуть обмеження цін на російську нафту, заборона на експорт авіаційної продукції та електронних компонентів, а також обмеження на імпорт російських товарів. Нові обмеження позбавлять РФ €7 млрд.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 19:42:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин