Україна і світ

ЄС підтримає Україну у сфері діджитал та виділяє €17,4 млн

Європейський Союз запускає проєкт «Цифрова трансформація для України» (DT4UA)  та виділяє 17,4 млн євро допомоги. Головне завдання програми – допомогти Україні запровадити ефективні, доступні та безпечні державні послуги, а також швидко реагувати на виклики війни.

Про це повідомляє Міністерство трансформації України.

«Незважаючи на широкомасштабну війну росії, Україна демонструє один із найдинамічніших процесів цифрової трансформації в усьому світі. Наш обов’язок – допомогти забезпечити безперервний розвиток цифрових послуг в Україні. Ці послуги, необхідні під час війни, залишаються актуальними і в процесі відновлення. Саме тому Європейський Союз підтримує Україну в покращенні надання цифрових послуг та електронному урядуванні», — зазначив Посол Матті Маасікас, голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

Євросоюз профінансує напрямки питання цифрових послуг та застосунку Дія, вдосконалення обміну даними між реєстрами та держустановами, розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту eIDAS та розвиток системи електронного управління, що дозволить прозоро розглядати кримінальні справи.

«Команда Мінцифри будує найзручнішу цифрову державу у світі з точки зору отримання послуг. Одна з  головних цілей — цифровізувати 100% державних послуг. За три роки ми відцифрували найпопулярніші і наймасовіші держсервіси, які необхідні людям від народження і протягом усього життя. А застосунок Дія вже виходить на міжнародний рівень. Паралельно із запуском онлайн-послуг працюємо над покращенням обміну даними між реєстрами та взаємним визнанням української цифрової ідентичності. Дякую ЄС за  підтримку у цих напрямах. Разом ми зможемо пришвидшити цифрову трансформацію України», – зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України.

Команда Мінцифри впроваджуватиме проєкт разом з європейськими партнерами з Естонської академії електронного управління, яка вже 12 років співпрацює з українським держсектором. Серед спільних проєктів – EGOV4UKRAINE, EU4DigitalUA та «Підтримка ЄС у зміцненні кібербезпеки України». Зараз Академія впроваджує в Україні чотири проєкти із загальним бюджетом 41 мільйон євро.

«Наша команда рада продовжувати спільні зусилля з Європейським Союзом та Міністерством цифрової трансформації України, щоб зробити Україну одним з найбільш цифрових суспільств у світі. Завдяки новому проєкту ми сподіваємось зробити взаємодію українців з державою швидшою, комфортнішою і прозорішою», – повідомив Ханнес Асток, виконавчий директор Академії електронного управління.

Також зазначається, що Європейський Союз підтримує цифрову трансформацію України з 2016 року із загальним бюджетом понад 51 мільйон євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-20 17:26:06