Україна і світ

ЄС має припинити видавати візи росіянам, окрім гуманітарних – глава МЗС Литви

Литва фактично припинила видачу туристичних віз громадянам РФ і видає лише гуманітарні. Міністр закордонних справ країни Габріелюс Ландсбергіс вважає, що всі європейські країни мають так зробити.

– Ми розуміємо, що люди були змушені тікати з України, деякі з них залишаються там, борються за своє життя, борються за свої домівки, тоді як люди з країни, яка веде війну, все ще можуть вільно подорожувати та користуватися всіма зручностями вільного світу, проти яких бореться їх уряд, – пояснив дипломат.

Тому, на його думку, Європа має піти саме шляхом, який обрала Литва, тобто “припинити видачу віз людям, які приїжджають сюди з будь-яких причин, окрім гуманітарних”.

– Ми знайшли спосіб співпрацювати з неурядовими організаціями та багатьма іншими партнерами. Так ми можемо оцінити, у кого є гуманітарна потреба, і він тікає від переслідувань, а хто хоче просто жити легшим життям тут, у Литві чи на Заході, – додав він.

Gрезидент України Володимир Зеленський закликав заборонити всім громадянам РФ в’їзд у західні країни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чехія, Литва, Естонія, Латвія та Польща вже припинили видавати деякі візи росіянам. Проти виступають Німеччина, Франція та Нідерланди.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-16 18:53:53