Україна і світ

Єрмак про формулу миру президента: Її підтримали наші головні партнери, зокрема США

Ключові партнери України, зокрема США, підтримують формулу миру, яку представив президент Володимир Зеленський.

Про це в інтерв’ю одному з українських телеканалів повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він зазначив, що Україна має ставати сильнішою, продовжувати деокуповувати всі свої території і повертати мир, проте на власних умовах. І ці умови для припинення війни чітко озвучив президент Володимир Зеленський під час виступу перед лідерами саміту Великої двадцятки (G20) на Балі (Індонезія).

– Ці умови чітко визначені в 10 пунктах президента, які він озвучив на Балі і над якими ми сьогодні дуже плідно працюємо. Можу сказати, що вони сьогодні підтримані нашими головними партнерами. Вони підтримані Сполученими Штатами. Сьогодні ми дійсно працюємо над реалізацією цих планів, – наголосив Єрмак.

За його словами, зараз важливо демонструвати світу, що Україна в будь-який час готова припинити війну, проте на українських умовах.

– Що таке українські умови? Це стовідсоткове повернення нашої територіальної цілісності, компенсація всього того, що загарбники наробили з нашою країною. Це повернення всіх наших людей, наших дітей, яких незаконно депортували тисячами, – пояснив Єрмак.

Він додав, що звірства військ РФ у Бучі, Ірпені, Маріуполі відкривають очі світу на те, “з чим сьогодні стикнулася Україна”. А тому прихильників компромісів із Росією стає менше.

Як відомо, в листопаді на саміті G20 президент Володимир Зеленський озвучив 10 умов, необхідних для припинення війни в Україні. Йдеться про виведення військ РФ, звільнення всіх полонених і депортованих, радіаційну та ядерну безпеку, продовольчу безпеку, енергетичну безпеку тощо.

Згодом посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що цей мирний план міг би бути потенційним вирішенням повномасштабної війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: YouTube-канал Наталії Мосейчук

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-29 18:59:01