Україна і світ

Єрмак анонсував проведення у Києві санкційного форуму

У Києві буде проведено санкційний форум, присвячений посиленню санкційної політики проти Росії.

Про це оголосив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час виступу в онлайн-режимі на засіданні Форуму санкційних координаторів (Sanctions Coordinators Forum), що триває у Брюсселі.

– У межах цього заходу ми продовжимо працювати над удосконаленням обмежувальних механізмів проти терористичної держави, яка кинула виклик усій світовій спільноті. Запрошую вас долучитися до його роботи, – сказав Єрмак.

Керівник ОПУ назвав необхідністю й надалі позбавляти Кремль можливостей продовжувати агресивну війну, а вже наявна спільна політика економічного тиску на Росію дає результати.

Зараз дивляться

– Санкції – дієвий інструмент у протистоянні з країною-агресором. Вони позбавляють Росію грошей для продовження війни і послаблюють її військову міць, – сказав Єрмак.

Андрій Єрмак вважає, що спільні зусилля дали змогу скоротити нафтогазові доходи Росії та значно послабити її військово-промисловий потенціал, а на окрему увагу заслуговують ініціативи, пов’язані із санкціями проти пропагандистів із РФ.

При цьому ефективність санкцій залежить від синхронності, системності, рішучості та креативності під час їхнього впровадження та реалізації, вважає керівник Офісу президента.

Він наголосив, що сьогодні потенціал окремих санкційних механізмів не вичерпано, і вони потребують додаткових зусиль з імплементації.

Єрмак переконаний, що сьогодні треба зосередитися на розробці наступних санкцій проти Росатома, оскільки ця компанія безпосередньо причетна до актів агресії та шантажу, а також Росію необхідно позбавити доходів від торгівлі алмазами.

– Росія активно працює над уникненням ізоляції. Держава-терорист переорієнтує своїх виробників на нові ринки збуту. Зміна логістичних маршрутів. Залучає треті країни як посередників для забезпечення торгових операцій, – зазначив він.

Єрмак також розповів, що Міжнародна експертна група Єрмака-Макфола працює над новими форматами моніторингу дотримання санкцій і новим планом посилення санкційних обмежень щодо Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні Андрій Єрмак анонсував проведення саміту миру, в якому візьме участь низка країн, але не назвав ані дату, ані місце проведення заходу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-23 23:39:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин