Україна і світ

Є ознаки, що Росія просила у Китаю летальну зброю. Пекін розглядає це питання – Столтенберг

НАТО бачить певні ознаки того, що Росія, ймовірно, попросила летальну допомогу у Китаю для підтримки продовження війни в Україні.

Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі у вівторок, 21 березня.

— Ми не бачили жодних доказів того, що Китай постачає летальну зброю Росії, але ми бачили деякі ознаки того, що це було прохання з боку Росії, і що це питання розглядається в Пекіні китайською владою, – сказав Столтенберг.

Він наголосив, що Китай не повинен надавати летальну допомогу Росії, адже вважатиметься підтримкою незаконної війни.

Зараз дивляться

Коментарі глави НАТО з’явилися на тлі візиту до Москви лідера КНР Сі Цзіньпіна. Столтенберг сказав, що триденний державний візит Сі до Москви свідчить про тісніші зв’язки, що розвиваються між Китаєм і Росією останніми роками.

— Ми бачимо, як Китай і Росія все більше зближуються у військовій сфері – спільні навчання, спільне патрулювання, морське і повітряне патрулювання – в економічній сфері, а також у політичній і дипломатичній сфері.

Тож зустріч у Москві є частиною цієї моделі, коли Китай і Росія працюють все тісніше і тісніше і будують все сильніше і сильніше партнерство, – сказав Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Пекін заявляв про свою неупередженість у війні, але повторював риторику Кремля, звинувачуючи НАТО в конфлікті, а також відмовився засудити вторгнення і підтримав Москву фінансово, збільшивши закупівлю російського палива.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-21 19:36:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин