Україна і світ

Є обмеження: Гуменюк пояснила, чому РФ не може всюди використати іранські дрони

Російські окупанти частіше стали використовувати в Україні іранські дрони-камікадзе, проте не скрізь – через обмежену дальність польоту, повідомилав ефірі телемарафону голова Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталію Гуменюк.

За її словами, росіяни використовують як ракети, так й іранські дрони-камікадзе.

– Проте дрони мають обмеження щодо дальності дії. Тому противник використовує їх лише в тих регіонах, де можна дістати. До того ж їхні тактико-технічні характеристики ще не вивчені, тому що є суперечливі дані про те, наскільки далеко вони можуть бути направлені, – пояснила вона.

Гуменюк наголосила, що ці дрони вивчаються, поки відомо, що у них доволі гучний двигун, тому їхнє наближення можна почути.

– Дрони керовані і часто під час атаки змінюють напрямок руху. Тому ми вивчаємо тактику ворога у використанні цієї зброї. Думаю, що бойові хитрощі окупантів ми розгадаємо, – сказала Гуменюк.

Вранці 25 вересня росіяни випустили чотири дрони-камікадзе у бік Одеси, один з яких збила нана ППО. Це Shahed-136 іранського виробництва, який росіяни маркують як Герань-2.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інші три влучили в адмінбудівлю в центрі міста. На щастя, постраждалих немає.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 14:54:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин