Україна і світ

Японія відправила свою ракету H-IIA в космос для висадки на Місяці

Японія відправила свою ракету в космос для висадки на Місяці. Країна хоче стати п’ятою за рахунком, якій вдалося приземлитися на поверхні супутника.

Так, місцеві вчені використовували ракету японського виробництва H-IIA, яка злетіла з космодрому Танегасіма. У результаті польоту вдалося вивести на орбіту апарат Smart Lander for Investigating Moon, який і приземлиться на Місяці.

Примітно, що запуск переносили кілька разів протягом минулого місяця – виною цьому була погана погода.

Пристрій під назвою SLIM також називають місячним снайпером – він має приземлитися на супутник із точністю в 100 м. Щоправда, це буде не скоро – якщо все піде за планом, то зближення до Місяця відбудеться вже в лютому. Усе заради економії палива.

– Головна мета SLIM – домогтися високої точності посадки, а не впасти там, де вийде, – заявив президент JAXA Хіроші Ямакава.

Утім, учені цікавляться подорожами не тільки на Місяць, а й на сусідні планети. Наприклад, раніше вчені з’ясували, скільки потрібно людей для колонізації Марса. Як виявилося, для цього потрібно щонайменше 22 людини, і вони мають бути не схильними до суперництва чи агресії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-07 09:26:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин