Якщо макарони розігріти, вони стануть набагато кориснішими для здоров’я — дослідження
Лікар Майкл Мослі, виступаючи у своєму популярному подкасті, заявив, що під час розігрівання таких продуктів, як макарони, утворюється крохмаль, який, як було доведено вченими, знижує ризик розвитку деяких видів раку майже на 50%.
За словами гуру здоров’я, приготування макаронів, їхнє охолодження і повторне розігрівання перетворюють вуглеводи на дещо, що називається резистентним крохмалем, який діє як клітковина і може знизити ризик розвитку деяких видів онкології.
Лікар зазначив, що резистентний крохмаль є у доволі великих кількостях у сочевиці, квасолі та цільнозернових продуктах, а також у макаронах і картоплі.
Зараз дивляться
– У мене є чудовий спосіб його підвищити. Що ви робите, так це берете макарони або, можливо, картоплю, готуєте їх, потім охолоджуєте на ніч у холодильнику, а потім розігріваєте, – радить Мослі.
Лікар пояснив, що його слова підтверджує нещодавнє дослідження, проведене в британських університетах Ньюкасла і Лідса, яке показало, що резистентний крохмаль може знизити ризик виникнення деяких видів раку майже на 50%.
Оглянувши майже тисячу осіб, дослідницька група попросила людей з високим генетичним ризиком розвитку раку з’їсти або 30 г резистентного крохмалю, або плацебо. Учасники дотримувалися цього режиму щодня в середньому протягом двох років.
За словами лікаря, резистентний крохмаль особливо ефективний щодо раку, що вражає верхню частину кишківника, наприклад, стравоходу і підшлункової залози.
– Це вражаюче відкриття, оскільки ці види раку важко діагностувати і часто дуже важко лікувати, – зазначив Мослі.
Лікар додав, що вживання залишків їжі може призвести до зменшення відходів і збільшення споживання резистентного крохмалю.
Джерело: Express
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-19 15:50:25