Україна і світ

Якщо корисно застосовувати зовні, то чому б і не всередину: чи можна їсти алое

Чи можна, крім відомого багатьом корисного зовнішнього застосування, приймати листя алое всередину і якщо так, то як це робити правильно. На прохання Фактів ICTV питання прокоментувала лікар-терапевт загальної практики Людмила Сердюк.

– Немає жодних причин сказати рішуче ні людині, яка з тих чи інших причин хоче поласувати листям алое, здавна відомого своїми цілющими властивостями, – зазначає Людмила Сердюк.

За її словами, на відміну від зовнішнього застосування листя алое, користь від вживання рослини всередину мало описана вченими.

Тому, за словами медика, можна зробити висновок, що якщо поїдання алое і не принесе великої користі, то вже точно не зашкодить.

Людмила Сердюк радить перед вживанням добре промити листя алое, зрізати гострі краї, видалити прозорий гель і нарізати його маленькими кубиками, які можна спокійно їсти як в чистому вигляді, так і в якості добавки до літніх освіжаючим салатів.

Що ж стосується шкірки алое, то її при бажанні також можна додати в ті ж салати або як інгредієнт в овочевий смузі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Медик також нагадала про традиційне застосування алое, зокрема, для лікування сонячних опіків, боротьби із зубним нальотом і для догляду за шкірою.

алоэ
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 10:33:43