Україна і світ

Якщо Конгрес не ухвалить допомогу Україні, довіра до США буде під питанням – МЗС Польщі

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський закликав Конгрес Сполучених Штатів ухвалити рішення щодо подальшої допомоги Києву. В іншому випадку довіра до США впаде, а ситуація в Україні погіршиться.

Про це він зазначив в етері CNN.

Міністр заявив, що удари РФ по цивільній інфраструктурі України є воєнним злочином. Сікорський також підкреслив, що Київ давно просить американський Конгрес про розблокування допомоги для захисту від російської агресії.

Зараз дивляться

Наслідки відсутності американської допомоги

– Зараз ми можемо бачити, до чого призводить її відсутність. Українські ТЕС руйнують одна за іншою. Скоро українські міста можуть лишитися без світла. І я очікую, що це може означати велику хвилю біженців, – сказав він. 

Очільник зовнішньополітичного відомства Польщі нагадав, як президент США Джо Байден приїздив до Києва і запевнив український народ у підтримці. Водночас проєкт про додаткове фінансування на підтримку України чекає рішення фактично з серпня 2023 року. 

– Закликаю знову спікера Джонсона: дайте демократії ухвалити рішення… Питання потрібно винести на голосування, щоб кошти і необхідна зброя могли постачатися Україні. Якщо цього не буде, Росія буде завдавати нових руйнувань, а довіра до США буде під питанням, – наголосив Сікорський.

Допомога для України від ЄС

Польський міністр також додав, що його країна витрачає на оборону близько 4% ВВП, вочевидь, маючи на увазі, дорікання експрезидента Дональда Трампа про те, що європейці роблять недостатьо для безпеки НАТО, покладаючись на США.

За його словами,  ЄС і країни-члени витратили вже вдвічі більше на допомогу Україні, ніж Сполучені Штати.

– Ми зробили те, що правильно було зробити, і зараз потрібно, щоби США зробили те, що пообіцяв президент США, – резюмував Сікорський. 

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна не має можливості чекати, тому негайно потребує засобів протиповітряної оборони та боєприпасів для протистояння військам РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 13:22:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин