Який спосіб приготування яєць більш корисний – сімейний лікар

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, який спосіб приготування яєць з точки зору медиків вважається найкориснішим.
– Напевно вже загальновідомо, що зварені круто яйця – чудове джерело білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Крім того, такі яйця можна вважати безпечними завдяки термічній обробці, – пояснила лікарка.
Що ж стосується ступеня корисності, то, за словами Людмили Сердюк, у цьому сенсі кращими є яйця зварені не вкруту, мішечок або яйце-пашот. На думку вчених, білок у таких яйцях легше засвоюється, а амінокислоти більш збережені через менший вплив температури.
На друге місце в цьому своєрідному рейтингу можна поставити яйця зварені вкруту і сирі.
На третьому місці – омлет, особливо той, що приготований у духовці або на сковорідці під щільно закритою кришкою та на маленькому вогні.
І замикає цей перелік улюблена багатьма яєчня. Вона не така корисна через підвищену кількість продуктів розпаду під впливом високої температури.
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-25 15:12:47