Україна і світ

який рівень води утримується у ставку на ЗАЕС після підриву греблі

Фото: Факти ICTV

Зниження рівня води у Каховському водосховищі напряму не впливає на зниження рівня води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції.

Про це заявив президент Державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом Петро Котін. За його словами, нині утримується нормальний рівень води.

– У самому ставку на ЗАЕС та у так званих чашах басейнів утримується нормальний рівень води, який в них був до підриву греблі Каховської ГЕС, – стверджує Котін.

Якщо вода у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції опускатиметься, тоді її потрібно буде додавати. Президент НАЕК Енергоатому розповів, що є певні алгоритми, як це робити.

– З вересня 2022 року енергоблоки ЗАЕС не працюють, тому активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається, і поки не було необхідності його підживлювати. Якщо у Каховському водосховищі взагалі не буде води, проєкт передбачає заходи його підживлення. Одним з останніх є використання підземної води зі свердловин на майданчику ЗАЕС, – поділився Котін.

АЕС, Війна в Україні, Енергоатом, ЗАЕС, Каховка, Каховська ГЕС, Нова Каховка, Новини Херсону, Херсон, Херсонська область, Херсонщина

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-06 16:37:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин