Україна і світ

Які засоби ППО ефективні проти ворожих дронів-камікадзе

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат

Після певної паузи противник знову повернувся до застосування  іранських дронів-камікадзе.

Про це в ефірі «Єдиних новин» розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

— Не все вдається збивати на сьогоднішній день, — повідомив він. — Тому потребуємо все ж таки підсилення засобів протиповітряної оборони на  відповідних напрямках.

Щодо тактики ворога, речник Командування ПС ЗСУ зазначив, що вона  загалом не змінилася, лише відбувається коректування відповідно до обстановки на півдні країни, коли противник застосовує дрони з інших напрямків, зокрема це  східна частина узбережжя Азовського моря тощо.

Також Юрій Ігнат розповів, що найкраще із дронами-камікадзе справляються системи ППО, обладнані радіолокаційними станціями.

— Противник застосовує дрони-камікадзе в нічний час, — зауважив речник Повітряних Сил. — Це говорить про те, що він  намагається уникнути їхнього знищення  засобами,  які  не потребують візуальної прив’язки до цілі.

Юрій Ігнат зазначив, що вночі ефективно знищують баражуючі боєприпаси ті засоби ППО, які мають свої радари, радіолокаційні станції: «Це, перш за все, ракетні комплекси, які є основою всього повітряного щита — Бук-М1, С-300 та інші». Також, за словами Юрія Ігната, ефективно по цілях працюють ті засоби,  які надали наші партнери — Gepard, IRIS-T.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— А от якщо противник застосовує дрони-камікадзе вдень, то можуть застосовуватися і великокаліберні кулемети, і інша стрілецька зброя, і так далі, — зазначив полковник Юрій Ігнат.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-12 13:29:27