Які продукти провокують мігрень – розповіла нутриціолог
Нутриціологиня Анастасія Голобородько розповіла які продукти провокують мігрень.
Нутриціологи розглядають мігрень, як інвалідизуюче на кілька днів захворювання.
За кілька днів до початку мігрені, людина відчуває втому, дратівливість та бажання багато їсти. Також перед початком хвороби з’являються больові відчуття у шиї та часті позіхання.
Зараз дивляться
Кого уражає мігрень
Найчастіше від мігрені страждають жінки. Захворювання має властивість проявлятися перед початком менструального циклу.
Причини мігрені
- проблеми із судинами;
- активація опасистих клітин;
- гіперзбудженість або депресія кіркового походження;
- ноцицептивні причини;
- надмірне виділення гістаміну та інших запальних цитокінів.
Серед продуктів, які викликають мігрень – ті які провокують зростання рівня гістаміну.
Гістамін – компонент, який регулює алергічні реакції та інші біологічні процеси в організмі.
Продукти, які активують гістамін:
- алкоголь;
- ферментована їжа;
- сухофрукти;
- авокадо;
- баклажан;
- шпинат;
- ковбаси, паштет, риба, м’ясо;
- мушлі та панцирні.
Як виявити біль мігрені
При мігрені зазвичай болить чоло, частіше з одного боку, але в деяких випадках відчуття охоплюють обидві сторони або мігрують.
Відчуття характеризують, як перфораційний, імпульсовий, виснажливій, схожий на стукіт біль. Часто пацієнти скаржаться і на тупий, постійний сильний біль.
Без лікування періоди мігрені можуть тривати від 72 годин до семи днів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-28 17:46:11