Україна і світ

Як зробити хрін в домашніх умовах – рецепт

Тертий хрін – пікантна та корисна закуска, яка стане відмінним доповненням до будь-якого святкового столу. Він ідеально підходить до холодцю, мʼяса та навіть вареників з фаршем.

Як приготувати хрін на зиму в домашніх умовах, читайте в нашому матеріалі.

Хрін з буряком: рецепт гостренької закуски

Що знадобиться:

  • корінь хрону – 200-300 г;
  • буряк – 2 шт;
  • сіль – 1,5 ч. ложка;
  • цукор – 1,5 ч. ложки;
  • оцет – 4 ч. ложки;
  • вода – 300 мл.

Як готувати:

Ретельно помийте та очистьте від шкірки корінь хрону та буряк.

Очищений хрін натріть на мілкій тертці, а буряк – на великій. Перекладіть хрін у чисту банку, де будете зберігати готовий соус.

Натертий буряк теж перекладіть в окрему миску та залийте теплою кип’яченою водою. Через 15 хвилин процідіть буряк через марлю та перелийте червону рідину в банку з хроном.

Додайте сіль, цукор, оцет, перемішайте та закрийте кришкою. Поставте хрін в холодильник та залиште на ніч. Вранці перекладіть готову закуску у маленькі баночки чи місткості та зберігайте в холодильнику.

Такий хрін ідеально доповнить великодній, новорічний чи різдвяний стіл, адже підійде до будь-якої страви!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-16 14:41:22