Україна і світ

Як зробити томатну пасту | Здоров’я

Нарешті настав сезон соковитих та смачних помідорів. Тому саме час почати приготування помідорних заготовок на зиму.

Як приготувати томатну пасту в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Рецепт томатної пасти

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • помідори  – 3 кг;
  • цибуля – 2 шт;
  • вода – 150 мл;
  • оцет – 150 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Ретельно помийте та переберіть помідори – гнилі та несвіжі краще не використовувати.
  2. Розріжте кожен помідор на половинки та покладіть у каструлю.
  3. Цибулю почистіть, поріжте та додайте до помідорів.
  4. У каструлю залийте воду та поставте майбутню пасту на вогонь.
  5.  Коли паста закипить, зменшуєте вогонь та тушкуєте ще протягом 15-20 хв (помідори повинні бути м’які).
  6. Коли маса охолоне, перетріть її через сито (шкірки від помідора викиньте).
  7. Перетерту масу перекладіть у каструлю та знову поставте на вогонь.
  8. Постійно помішуйте пасту, вона має уваритися у п’ять разів.
  9. Додайте спеції – цукор, сіль. Можете також додати й інші приправи, за власним смаком.
  10. До пасти додайте оцет та ретельно перемішайте.
  11. Готову томатну пасту перелийте у стерилізовані банки і закатайте кришками.
  12. Пасту варто зберігати при кімнатній температурі до повного охолодження. Після, можна перенести банки на балкон чи у холодильник.

Смачна та корисна томатна паста готова! Додавайте її у борщі, голубці, тефтелі та інші страви. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-25 13:15:16