Як зробити печінковий паштет: рецепт і неймовірні секрети
Печінковий паштет – чудова закуска, яку можна приготувати вдома за мінімуму часу та зусиль.
Його ніжна кремова текстура і багатий смак роблять його ідеальним варіантом як для щоденного вживання, так і для приготування на святкові заходи.
Як зробити печінковий паштет вдома та що додати, щоб зробити його смак унікальним, читайте в матеріалі.
Печінковий паштет: рецепт
Секрет смачного паштету в тому, що ми додаємо, окрім звичних спецій, мускатний горіх і коньяк.
Інгредієнти:
- печінка яловича – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- часник – 2 зубки
- вершкове масло – 120 г
- вершки будь-якої жирності – 80-100 г
- коньяк – 50 мл
- сіль, мелений чорний перець, тим’ян – до смаку
- мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
- олія для смаження – 100 мл
Приготування:
- Печінку заздалегідь ставимо у морозилку на 1 годину. Потім знімаємо плівку та прожилки. Добре її промиваємо холодною водою, нарізаємо шматками середнього розміру і викладаємо у каструлю.
- Вливаємо до печінки стільки води, щоб повністю її покрити. Додаємо 2 ч. л. солі та варимо після закипання води близько 45 хвилин.
- Тим часом у сковороді на олію смажимо нарізану кубиками цибулю до готовності. Наприкінці приготування додаємо усі спеції, пропущений через прес часник, коньяк і перемішуємо.
- Печінку охолоджуємо до кімнатної температури, промиваємо кип’яченою водою та пропускаємо разом зі смаженою цибулею через м’ясорубку.
- В отриману суміш додаємо розм’якшене вершкове масло та вершки. Добре перемішуємо. Якщо паштет виходить надто густим, можна додати трохи більше вершків чи масла.
- Пробуємо на смак, за необхідності додаємо ще трохи солі та перцю.
- Печінковий паштет перекладаємо в чисту суху банку та накриваємо кришкою. Зберігаємо в холодильнику. Смачного!
Якщо готуєте паштет на свята, для чудового подавання його можна залити ягідним желе. Для цього розчиняємо желе у воді, як зазначено на упаковці, але води додаємо на 30-40% менше від рекомендованої кількості. Паштет поміщаємо у судочок і ставимо у морозилку на 20 хвилин. Потім заливаємо желе і поміщаємо в холодильник до повного застигання желе.
Експериментуйте зі спеціями, додавайте коньяк – і ваш паштет завжди матиме неповторний смак!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-20 14:40:00