Як зробити домашні сухарики: простий рецепт та лайфхаки
Ми знаємо, як зробити домашні сухарики легко та просто в домашніх умовах. Вони стануть більш здоровою альтернативою магазинним снекам!
Цю швидку закуску можна приготувати з улюбленими спеціями до вашого смаку. А для дітей, які обожнюють різноманітні снеки, такі домашні сухарики як покупні стануть перекусом, адже вони апетитні та приготовлені з любов’ю.
Як зробити сухарики як покупні – читайте в нашому матеріалі.
Приготовані домашні сухарики можна використовувати не тільки як перекус, а й додавати в супи, салати чи просто брати із собою як хрусткий снек.
Як зробити домашні сухарики: рецепт
Для приготування сухариків можна використовувати будь-який хліб – білий, чорний, багет чи й навіть залишки учорашньої випічки.
Інгредієнти:
- хліб білий чи чорний – пів буханки
- часник – 3 зубки
- олія – 4 ст. л.
- сіль – до смаку
- спеції – до смаку (можна використовувати сушений кріп, паприку, перець чилі тощо)
Приготування:
- Візьміть хліб і наріжте його кубиками. Помістіть шматочки в контейнер із кришкою або в пакет, щоб потім зручно було змішувати інгредієнти.
- Часник дрібно наріжте чи пропустіть через прес. Додайте його до хліба разом із рослинною олією, сіллю і спеціями до смаку. Щоб зробити сухарики як покупні, оберіть улюблені приправи або ж готову суміш спецій для хрустиків.
- Закрийте контейнер чи зав’яжіть пакет і ретельно струшуйте його, щоб часник, олія та спеції рівномірно розподілилися по всіх шматочках хліба. Це забезпечить рівномірний смак кожного сухарика.
- Викладіть підготовлені кубики хліба на деко рівним шаром і помістіть у духовку, розігріту до 190 градусів. Під час приготування періодично перемішуйте сухарики, щоб вони підрум’янилися з усіх боків.
- Просмажуйте сухарики до бажаного ступеня золотавості та хрусткості. Готовність визначайте на свій смак – комусь подобаються м’якші, а комусь – більш хрусткі.
Лайфхаки для ідеальних сухариків
- Якщо вдома залишився хліб, який вже трохи затвердів, не викидайте його – саме він ідеально підходить для сухариків.
- Хочете зробити сухарики з особливим смаком? Додайте пряні трави, суху зелень, паприку або навіть трішки пармезану. Так ви можете зробити домашні сухарики як покупні, але ще більш смачні та ароматні.
- Якщо у вас немає духовки, ви можете обсмажити сухарики на сковорідці з мінімальною кількістю олії. Просто стежте, щоб вони не підгоріли, та періодично перемішуйте.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-11 14:27:00