Україна і світ

Як зміняться зарплати українців у 2023 році і що буде з цінами – прогноз уряду

У 2023 році середньомісячна номінальна заробітна плата українців становитиме 18 261 грн.

Такий прогноз було закладено Міністерством економіки у проєкті державного бюджету на наступний рік. Згідно з розрахунками, станом на 29 жовтня середньомісячна зарплата наразі становить 14 025 грн.

Через високу інфляцію реальний розмір зарплати зросте лише на 1,4%.

Крім того, згідно з проєктом держбюджету-2023, індекс споживчих цін, тобто показник, що характеризує зміни загального рівня цін на товари та послуги, які купує населення, наступного року буде на рівні 28,4%.

Однак у Кабміні під час підготовки головного кошторису країни до голосування у другому читанні наголосили, що прогнозовані макропоказники на 2023 рік можуть бути уточнені та переглянуті як у бік покращення, так і у бік погіршення.

Це будуть робити з огляду на поточну мінливість соціально-економічної ситуації, нестабільність внутрішнього та зовнішнього середовища, високу залежність економічної активності від безпекових факторів.

Нагадаємо, 31 жовтня уряд схвалив проєкт бюджету на 2023 рік до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Першим пріоритетом незмінно залишаються безпека та оборона, а тому на боротьбу з окупантами буде спрямовано більше 1 трлн грн – понад 18% ВВП.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-01 13:25:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин