Україна і світ

Як заквасити буряк на борщ: швидкий рецепт покроково


Борщ – це не просто страва, це справжній шедевр нашої кухні. А ось секрет того самого, автентичного українського борщу, прихований у правильно заквашеному буряку. А ви квасите буряк на борщ?!

Якщо ви цікавитеся, як швидко заквасити буряк на борщ, пропонуємо покроковий рецепт, який стане в пригоді кожній господині.

Як заквасити буряк на борщ

Для приготування квашеного буряка для борщу та інших страв, знадобляться прості інгредієнти:

  • буряк – 2-3 шт.
  • вода – 1 л
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • часник – 3 зубки
  • лавровий лист, духмяний перець – до смаку

Квашений буряк на борщ: рецепт покроково

  1. Почистьте буряк, помийте й наріжте тонкими скибочками чи натріть на грубій тертці. Це допоможе прискорити процес закваски.
  2. Для розсолу у каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор і спеції. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися, і дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
  3. У чисту скляну банку чи емальований посуд викладіть буряк, перекладаючи його шматочками часнику. Залийте підготовленим розсолом так, щоб буряк був повністю занурений у рідину.
  4. Накрийте посуд марлею чи кришкою з отворами для доступу повітря. Залиште в теплому місці на 2-3 дні. Щоб уникнути появи плісняви, щодня знімайте пінку, яка може утворюватися на поверхні.

Квашений буряк матиме приємний кислуватий аромат і насичений червоний колір. Перенесіть його до холодильника для зберігання.

Як використовувати квашений буряк на борщ

Додайте заквашений буряк до борщу за 5-10 хвилин до завершення приготування. Це не лише збагатить страву кольором і смаком, а й зробить цю неймовірну страву ще кориснішою.

Квашений буряк на борщ, цей традиційний старовинний компонент, додає страві неповторної кислинки та яскравості. Спробуйте приготувати!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-08 16:43:00