Як заквасити буряк на борщ: швидкий рецепт покроково

Борщ – це не просто страва, це справжній шедевр нашої кухні. А ось секрет того самого, автентичного українського борщу, прихований у правильно заквашеному буряку. А ви квасите буряк на борщ?!
Якщо ви цікавитеся, як швидко заквасити буряк на борщ, пропонуємо покроковий рецепт, який стане в пригоді кожній господині.
Як заквасити буряк на борщ
Для приготування квашеного буряка для борщу та інших страв, знадобляться прості інгредієнти:
- буряк – 2-3 шт.
- вода – 1 л
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- часник – 3 зубки
- лавровий лист, духмяний перець – до смаку
Квашений буряк на борщ: рецепт покроково
- Почистьте буряк, помийте й наріжте тонкими скибочками чи натріть на грубій тертці. Це допоможе прискорити процес закваски.
- Для розсолу у каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор і спеції. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися, і дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
- У чисту скляну банку чи емальований посуд викладіть буряк, перекладаючи його шматочками часнику. Залийте підготовленим розсолом так, щоб буряк був повністю занурений у рідину.
- Накрийте посуд марлею чи кришкою з отворами для доступу повітря. Залиште в теплому місці на 2-3 дні. Щоб уникнути появи плісняви, щодня знімайте пінку, яка може утворюватися на поверхні.
Квашений буряк матиме приємний кислуватий аромат і насичений червоний колір. Перенесіть його до холодильника для зберігання.
Як використовувати квашений буряк на борщ
Додайте заквашений буряк до борщу за 5-10 хвилин до завершення приготування. Це не лише збагатить страву кольором і смаком, а й зробить цю неймовірну страву ще кориснішою.
Квашений буряк на борщ, цей традиційний старовинний компонент, додає страві неповторної кислинки та яскравості. Спробуйте приготувати!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-08 16:43:00