Україна і світ

Як виростити лічі з кісточки: поради та особливості посадки фрукта

Лічі або китайська слива – тропічний фрукт, який не росте в наших широтах. Його батьківщина – Південно-Східна Азія, де рослина виростає у дерево заввишки до 15 метрів. Проте лічі можна виростити з кісточки вдома. На щастя, у квартирі лічі зазвичай виростає до 1-2 метрів. 

Як виростити лічі з кісточки в домашніх умовах, Факти Life розпитали в експерта із захисту рослин Олексія Колесника. 

Зараз дивляться

Як виростити лічі з кісточки

  1. Перше, що варто зробити, – це придбати стиглий фрукт. Вийміть кісточку з плоду лічі, обмийте, витріть її від м’якоті та обсушіть.
  2. Для пророщування лічі з кісточки підійде звичайний універсальний ґрунт для кімнатних рослин, або будь-яка інша добре дренована суміш із нейтральним рівнем кислотності.
  3. Лічі – це рослина з субтропічного клімату, а тому любить тепло та світло. Розмістіть горщик із рослиною там, де вона отримає все це вдосталь.
  4. Стежте за температурою на перших етапах активного росту. Вона не повинна опускатися нижче 20°C. Окрім високої температури Лічі потребує високої вологості повітря, регулюйте її за допомогою зволожувача чи розпилювача. 

– Під час активного росту можна проводити підгодовування добривами для плодових рослин. Стежте за станом рослини, вчасно обрізайте хворі чи засохлі гілки. Перевіряйте рослину на предмет шкідників. Її можуть уражувати попелиці, павутинні кліщі, трипси та багато інших. Вчасна обробка інсектицидами та акарицидами дасть змогу мінімізувати шкоду від них, – зазначає Олексій Колесник. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-03 11:10:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин