Львівський портал

Як виглядають львівські школи і садки після атаки РФ. Фото

В результаті ранкової атаки, яку здійснили російські окупанти на Львів 4 вересня, пошкоджено п’ять шкіл та два Центри дитячої творчості. Про це повідомляє Львівський портал.  

Зазнав пошкоджень приватний заклад Bilingual International STEM School (раніше – приватний садок Монтессорі). Наразі вартість завданих збитків підраховують, втім відомо, що у закладі не просто повибивало вікна й двері, а обвалилась стеля у трьох класах.

«Так зараз виглядає наш сімейний дитячий садок «Львівська школа Монтессорі» у Львові. Сьогодні сюди мали б прийти приблизно 60 діток. На жаль, наслідок російського ракетного удару повиривало вікна та двері, впала стеля… Дякувати Богу, що не вдень і не було дітей…росія має зникнути з лиця землі! Підтримувати і працювати на перемогу України – наше основне завдання на сьогодні», – прокоментував наслідки російського обстрілу бізнесмен і громадський діяч Ігор Васюник. 

На момент обстрілу дітей у садку не було, ніхто не постраждав. Втім пошкоджено також частину будівлі, паркан довкола та меблі всередині закладу.

За даними Львівської міської ради, через атаку РФ пошкодження отримали ще шість закладів освіти:  

  • початкова школа «Арніка» – 40 вікон;  
  • Львівський художній ліцей – два вікна та пошкоджений дах;  
  • ЦДЮТ Залізничного району – 20 вікон і одні двері, пошкоджено частину огорожі;  
  • Ліцей № 5 – 74 вікна, 49 двері, пошкоджена сходова клітка та дах;  
  • Ліцей № 17 – 122 вікна, 47 дверей та ворота; 
  • Центр творчості «Веселка»  – дев’ять вікон та одні двері. 

Наслідки російського обстрілу також продемонстрував й керівник міського управління освіти Андрій Закалюк. Він одним із перших поділився світлинами у соцмережах:

«Пройшло лише три дні навчанняПостраждали три школи і Центр творчості (згодом цей перелік збільшився, — ред.) Сотні вікон, дверей, дахи. Нелюди», – наголосив Андрій Закалюк.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. За останніми офіційними даними відомо про сімох осіб, вбитих рашистами, серед яких двоє дітей. Однак спочатку повідомлялося про трьох дітей.

Близько 13:00 у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи. Відтак за даними ДСНС кількість постраждалих зросла до 53.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

5 вересня у Львові оголосили День жалоби за загиблими в результаті удару рф.

Фото: Ігор Васюник, Андрій Закалюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 14:38:04