Як уникнути неприємного запаху з рота після часнику – дослідження
Вчені виявили, що споживання йогурту може нейтралізувати запах часнику.
Недавнє дослідження, проведене Манпріт Каур і професором Шеріл Баррінджер з Університету штату Огайо в Колумбусі, США, виявило, що жир і білок, які містяться в йогурті, можуть нейтралізувати сполуки, які викликають характерний запах часнику.
Результати цього дослідження, опубліковані в журналі Molecules, свідчать, що йогурт має здатність знизити 99% неприємних летючих речовин, які створюють запах сирого часнику.
Зараз дивляться
Професор Шеріл Баррінджер зауважила, що білки в йогурті можуть допомогти уловити леткі молекули до того, як вони потраплять в повітря.
Вчені кажуть, що грецький йогурт, який має вищий вміст білка, може бути особливо ефективним у боротьбі з запахом часнику. Хоча йогурт з фруктовим смаком також може підійти, важливо спожити його якнайшвидше після часнику.
Попередні дослідження вказували на те, що незбиране молоко може також допомагати зменшити запах часнику, оскільки жири в молоці можуть зв’язуватися з молекулами неприємного запаху.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-26 10:25:28