Україна і світ

Як смажити кабачок в яйці та борошні – покроковий рецепт

Кабачок – один з найулюбленіших літніх овочів для більшості українців. З них можна приготувати кабачкове соте, оладки, крем-суп, рагу, запіканку, ікру та багато інших дієтичних страв.

Але смажені кабачки у клярі – завжди виграшний варіант, адже вони зберігають свою соковитість як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Як смажити кабачки в яйці та борошні – читайте в покроковій інструкції від Фактів ICTV.

Смажені кабачки в яйці та борошні: що знадобиться

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець на ваш смак.
  • Італійські трави – на ваш смак.
  • Олія – 3 ст. л.

Як смажити

  1. Спершу ретельно помийте та витріть кабачок паперовим рушником.
  2. Відріжте хвостики та наріжте кабачок на кружальця.
  3. Перекладіть нарізаний кабачок у миску, додайте улюблені спеції. Ретельно перемішайте.
  4. Візьміть дві миски. В одну насипте борошно, в іншу – вбийте яйце та перемішайте його до однорідності.
  5. Розігрійте сковорідку та влийте олію.
  6. Візьміть один шматочок кабачка, вмочіть його в яйце, а потім перекладіть в миску з борошном. Слідкуйте, аби яйце та борошно рівномірно потрапляли на кабачок.
  7. Після борошна викладіть кабачок на сковорідку та обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Обсмажте таким способом увесь кабачок. Тепер приготуйте смачний часниковий соус. Для цього вам знадобиться майонез, часник та вода.

В маленьку миску вичавіть трохи майонезу, додайте краплину води та подріблений часник. Ретельно перемішайте соус, намастіть його на кабачки та насолоджуйтесь. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-28 14:37:41