Україна і світ

Як швидко вивести токсини при отруєнні

Влітку люди особливо схильні до впливу хвороботворних мікроорганізмів, що викликають отруєння. Це і кишкові інфекції бактеріального походження та ротавірусні захворювання.

При хворобах, що зачіпають шлунково-кишковий тракт, найчастіше виникає зневоднення та інтоксикація.

Тому відновлюючи водний баланс потрібно пам’ятати і про необхідність виводити токсини, що потрапили в організм ззовні або утворилися всередині нього.

– Застосування сорбентів – препаратів, що зв’язують токсини та виводять їх з організму – важливий момент у лікуванні, – розповіла лікар-терапевт Марина Єріна. – Це може бути активоване вугілля або ж атоксил гель.

Найвідоміший сорбент – активоване вугілля. Але він не дуже зручний у застосуванні, та й діти його просто бояться приймати через чорний колір.

Зараз випускаються різні сорбенти, які за дією не поступаються активованому вугіллю, але мають зручнішу форму для вживання.

Атоксил – один із них. Він продається в аптеках у вигляді порошку або гелю, суспензії та застосовується як засіб першої допомоги при отруєннях токсичними речовинами, кишкової та ротавірусної інфекції для лікування як дорослих, так і дітей.

Це сорбент нового покоління, що має гарні сорбційні властивості.

Як приймати атоксил

Як сорбент атоксил приймають при гострих отруєннях за 1 годину до їжі або через 2 години після прийому їжі. Дозування – 1 стік до 3-х разів на день.

Тривалість лікування має визначити лікар. Але залежно стану атоксил приймають від трьох до 10 днів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Препарат швидко прибирає неприємні симптоми: нудоту, пронос, біль у шлунку та кишечнику та сприяє відновленню організму після хвороби.

ребенок
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-17 14:30:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин