Україна і світ
Як приготувати заливний язик: рецепт та поради щодо прикрашання
Заливний язик, ця класична холодна закуска полюбилася багатьом. І не дарма! Вона завжди виглядає ефектно на святковому столі!
Рецепт заливного язика шукають особливо під час зимових свят, адже страва поєднує в собі ніжний смак, красиву подачу та простоту приготування.
Отже, як приготувати заливний язик, щоб вийшов смачний та красивий – читайте в нашому матеріалі.
Заливний язик: рецепт
Інгредієнти:
- язик (свинячий чи яловичий) – 1 шт. (приблизно 800 г)
- цибулина – 1 шт.
- морквина – 1 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- сіль, горошини чорного перцю – до смаку
- бульйон – 3 склянки
- желатин швидкорозчинний – 2 ст. л. (повні)
- мариновані огірки, солодкий перець, петрушка – для прикрашання
Приготування:
- Язик промийте гарно, викладіть в каструлю та залийте холодною водою. Додайте лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, сіль, почищену цибулю та моркву. Варіть язик на слабкому вогні 1,5-2 години до м’якості. Після варіння язик відразу занурте в холодну воду та зніміть гострим ножем шкірку. Наріжте язик тонкими слайсами.
- Бульйон, в якому варився язик, процідіть через декілька шарів марлі чи дрібне сито. Щоб отримати ідеально прозорий бульйон, використовуйте курячий білок. Збийте його і додайте до гарячого бульйону, доведіть до кипіння, а потім процідіть.
- Розчиніть желатин у невеликій кількості холодної води. Ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок, і дайте настоятися 10 хвилин.
- У каструльці змішайте гарячий бульйон із розчиненим желатином і добре перемішайте. Помістіть на вогонь, розігрійте, але не кипятить.
- Як прикрасити заливне з язика – на дно форми або глибокої тарілки викладіть нарізаний язик та розкладіть фігурно нарізану варену моркву. Також можна додавати й інші овочі до вашого смаку. За бажанням, щоб додати додати яскравості, використовуйте зернята граната, розрізані навпіл перепелині яйця, зелений горошок і зелень кропу чи петрушки. Тонкі смужки лимона чи лайма надають свіжості та елегантності. Для оригінального акценту додайте трохи маринованої цибулі.
- Обережно залийте підготовлені інгредієнти бульйоном із желатином і залиште за кімнатної температури на 30 хвилин. Потім помістить у холодильник до повного застигання (від 3 годин).
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Перед подачею до столу прикрасьте заливний язик кружечками маринованих огірків, тонкими кружальцями червоного перцю та петрушкою. Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-31 14:37:00