Україна і світ

Як приготувати хрін з буряком – рецепт

Соусу з хрону віддають перевагу багато людей. Його можна легко приготувати вдома і подавати до холодця, м’яса та сала.

Соус славиться своєю гостротою та пікантним смаком. Щоб не ходити за ним у магазин, спробуйте приготувати хрін у домашніх умовах.

Як приготувати хрін із буряком – дивіться у матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Хрін з буряком: рецепт

Інгредієнти:

  • хрін (корінь) – 300 г;
  • буряк – 2 шт;
  • сіль – 2 л;
  • оцет – 4 ч. л;
  • цукор – 1,5 л;
  • вода – 350 мл.

Приготування:

  1. Помийте та почистіть хрін та буряк.
  2. Корінь натріть на дрібній терці та перекладіть у банку.
  3. Банка має бути простерилізованою, кришка – теж.
  4. Буряк натріть теж, але на великій тертці. Залийте його кип’яченою водою (теплою).
  5. Залишіть його настоятися на 15 хв.
  6. Процідіть буряк за допомогою марлі у банку, де зберігається хрін.
  7. Додайте у цю банку сіль, оцет та цукор.
  8. Перемішайте та закрийте кришкою.
  9. Поставте хрін у холодильник, щоб він настоявся.
  10. Домашній хрін можна їсти вже наступного дня після того, як поставили його в холодильник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-19 11:44:20