Україна і світ
Як приготувати вишняк у домашніх умовах – рецепт
Сезон вишень у самому розпалі, тому саме час подумати над приготуванням смачного та ароматного хмільного вишняку.
Вишняк – це стародавній український святковий напій, який виготовляється з вишень. Його готують лише з натуральних продуктів, не використовуючи спирт.
Як приготувати вишняк у домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.
Рецепт домашнього вишняку
Інгредієнти:
- вишні – пів відра;
- вода;
- цукор – 450 гр на 1 кг ягід.
Приготування:
- Спочатку потрібно перебрати вишні – вилучити кісточку та позбутися гниляків;
- Готові вишні помістити у банку чи бутель та засипати цукром.
- Повністю залити усе водою.
- Закрити горловину посудини марлею, складеною у кілька шарів.
- Залишити майбутній вишняк бродити на 45-60 днів.
Слабоалкогольний, проте приємний напій готовий!
Аби зробити вишняк міцнішим, варто:
- Немиті вишні засипати у бутель.
- Приготувати цукровий сироп – три кг цукру змішати з трьома літрами води та варити кілька хвилин.
- Залити вишні цукровим сиропом.
- Закрити бутель марлевою кришкою.
- Настоювати вишняк близько двох місяців.
Хмільний та ароматний вишневий напій готовий!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-14 10:20:16