Як приготувати варення з яблук Білий налив – покроковий рецепт
Білий налив — популярний в Україні сорт яблук, що починає родити у середині липня.
Ці яблука відрізняють незвичним зовнішнім виглядом, кольором та смаком. Щоб насолоджуватися Білим наливом не лише влітку, а й взимку, господині готують яблучне варення.
Як приготувати варення з яблук Білий налив – читайте в нашому матеріалі.
Що знадобиться
- Яблука Білий налив – 2,5 кг.
- Цукор – 1 кг.
- Кориця мелена (за бажанням) – ½ ч. ложки.
- Апельсин – 2 шт.
Як готувати
Спершу потрібно ретельно вимити яблука та висушити їх на паперовому рушнику. Потім чистимо їх від шкірки та видаляємо зайве насіння.
Яблука нарізаємо на маленькі кубики та перекладаємо в миску.
Апельсини теж вимийте, очистьте від шкіри та наріжте на однакові кубики. Нарізані яблука та апельсин викладіть шарами в каструлю, чергуючи з цукром (він має бути останнім шаром).
Залиште фрукти на ніч. За цей час апельсин та яблука мають пустити сік.
Зранку поставте каструлю з майбутнім варенням на вогонь та доведіть до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму, проваріть фрукти 5 хв, постійно помішуючи.
Через 5-7 хв накрийте каструлю кришкою та вимкніть вогонь. Готове варення перелийте у простерилізовані банки та закрийте кришками.
Переверніть банки, накрийте їх ковдрою та залиште до повного охолодження. Через кілька днів можна переносити варення в темне, прохолодне місце.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-19 15:18:44