Як приготувати смачний рамен за класичним рецептом
Сьогодні поговоримо про рамен, який вже давно знайшов своїх поціновувачів у всьому світі.
Рецепт рамену походить з Китаю, але з часом став популярним у Японії та інших країнах.
Хоча формально рамен – це перша страва, насправді він більше, ніж просто суп. Це щось подібне до локшини з бульйоном, але ситніше і з більш насиченим смаком.
У його основі – ароматний бульйон, пшенична локшина, свіжа зелень, шматочки м’яса, варене яйце, різноманітні приправи, спеції та зелень. Бульйон та пшенична локшина – це “душа” рамену, що робить смак супу неперевершеним. Зазвичай він м’ясний, але може бути рибним або овочевим.
Часто до складу рамену також входять гриби шиїтаке, японський омлет томаго та інші інгредієнти, які можуть бути додані залежно від уподобань кухаря.
Покроковий рецепт рамену та поради щодо приготування – читайте нижче.
Як приготувати рамен – класичний рецепт
В Японії рамен здобув величезну популярність. Там вже налічують не менше 26 різних рецептів рамену, кожен з яких є унікальною регіональною інтерпретацією. Найбільш популярним є рамен зі свининою, оскільки саме цей вид м’яса надає бульйону потрібну жирність і смакові якості.
Що входить до складу рамену:
- Для бульйону: м’якоть свинини – 600 г, лавровий лист – 1 шт., перець горошком – 5-6 шт., цибулина – 1 шт.
- локшина пшенична варена – 150 г
- варені яйця – 2-4 шт.
- соєвий соус – 2-3 ст. л.
- зелена цибуля – 1 пучок
- сіль, мелений чорний перець, імбир, мускатний горіх – до смаку
Як правильно варити рамен:
- У каструлю викладаємо промите м’ясо (не нарізаємо), вливаємо 1,5 л води і доводимо до кипіння.
- Знімаємо пінку. Додаємо лавровий лист, горошини перцю, нарізану шматочками цибулину, 1 ч. л. солі.
- Готуємо бульйон до готовності свинини (близько 1 год 30 хв).
- Бульйон проціджуємо. М’ясо нарізаємо слайсами або шматочками.
- У пательні розігріваємо 1-2 ст. л. соєвого соусу, викладаємо м’ясо та тримаємо його на вогні, помішуючи, 1 хв.
Скільки часу потрібно варити рамен?
Тут все просто! Маючи підготовлений бульйон, варимо його 1-3 хв (до закипання).
- У проціджений гарячий м’ясний бульйон вливаємо 1 ст. л. соєвого соусу, додаємо до смаку сіль, мелений чорний перець, імбир, мускатний горіх. Доводимо до кипіння.
- У порційні глибокі тарілки викладаємо локшину і поливаємо її гарячим бульйоном.
- Додаємо м’ясо, розрізані на половинки варені яйця та нарізану зелену цибулю.
Як бачимо, рецепт рамену не складний. Цю страву легко і просто приготувати в домашніх умовах. Отже, приготуймо, щоб насолодитися смаком і ароматом цього неймовірного японського супу. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-13 16:28:00