Україна і світ

Як приготувати сирні коржики на кефірі: простий рецепт та поради


Сирні коржики на кефірі – чудовий варіант для швидкого перекусу, ситного сніданку чи навіть легкої вечері. Готуються вони дуже швидко і просто, а інгредієнти знайдуться майже в кожному холодильнику.

Як приготувати сирні коржики на кефірі на сковороді та що додати для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.

Сирні коржики на кефірі: рецепт

Сирні коржики на кефірі – це справжній простір для кулінарної фантазії. Готуйте їх за базовим рецептом або додавайте улюблені інгредієнти, щоб створити вашу власну ідеальну страву.

Інгредієнти для базового рецепта:

  • кефір – 1 склянка
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сода – 0,5 ч. л.
  • твердий сир натертий на тертці – 1 склянка
  • борошно – 2 склянки
  • олія – для смаження

Для начинки:

  • шинка, сосиски, зелень кропу чи петрушки або натерта та перемішана з зеленню моцарела

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте кефір із сіллю, цукром і содою. Добре перемішайте, щоб сода почала реагувати з кефіром. Ця реакція зробить тісто м’яким і повітряним.
  2. Насипте тертий сир у кефірну основу, перемішайте та поступово всипайте борошно, замішуючи тісто.
  3. Скачайте тісто у велику кулю, а потім розділіть його на 6 однакових частин. Кожен шматок розкачайте в тонкий коржик.
  4. Якщо ви готуєте коржики з начинкою, покладіть її в центр кожного коржика. Акуратно з’єднайте краї, утворюючи конверт, а потім обережно розкачайте його ще раз, щоб начинка рівномірно розподілилася.
  5. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Смажте сирні коржики на кефірі на сковороді з двох боків на середньому вогні, накривши кришкою. Готові коржики мають бути рум’яними та хрусткими зовні, а всередині – ніжними.
  6. Щоб отримати хрустку скоринку смажте коржики на добре розігрітій сковороді, але не пересушуйте їх – накриття кришкою допоможе зберегти м’якість всередині.

Поради для ідеальних сирних коржиків

  • Який сир обрати. Твердий сир із насиченим смаком, наприклад, чедер чи гауда, додасть коржикам яскравого аромату. Якщо любите щось м’якше, спробуйте моцарелу.
  • Додаткові інгредієнти. Додайте в тісто чи в начинку подрібнену зелену цибулю. Трохи сушеного часнику, паприки чи чорного перцю додадуть сирним коржикам на кефірі пікантності.
  • Начинка. Варене куряче філе, ковбаса, шматочки в’ялених томатів чи навіть гриби – експериментуйте до ваших смакових уподобань.

Якщо хочете зробити коржики менш жирними, випікайте їх у духовці за 180 градусів близько 15-20 хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-23 11:04:00