Як приготувати розсипчастий рис – поради шеф-кухаря
Експерт із рису та шеф-кухар Пітер Сідвелл у коментарі популярному британському виданню поділився своїми головними порадами щодо приготування ідеального розсипчастого рису.
– Як приготувати рис – це популярний пошуковий запит для багатьох британців, і серед домогосподарок точаться суперечки: варити його чи готувати на пару, – зазначає Сідвелл.
Шеф-кухар розповів, як правильно готувати найпопулярніші сорти рису – басматі та жасмин.
Як приготувати рис басматі
Пітер пояснив, що рис басматі – це довгозернистий рис, який часто використовується в індійській кухні. Він легкий і ароматний, що робить його ідеальним компаньйоном для пікантних страв.
Щоб приготувати рис басматі, необхідно дотримуватися методу абсорбції.
Правильне співвідношення рису і води для басматі – 1:1½. Тобто, якщо ви готуєте на двох, використовуйте одну чашку (225 г) рису на 1 ½ чашки (375 мл) води.
Крок 1: Додайте рис і воду в каструлю і варіть на слабкому вогні 12-15 хвилин, поки рис не вбере всю рідину.
Крок 2: Після приготування зніміть каструлю з вогню і дайте рису настоятися 10 хвилин під кришкою, щоб він пропарився.
Як приготувати рис жасмин
– Жасминовий рис довгозернистий, білий, це чи не головна страва східноазіатської кухні. Відрізняється від звичайного білого рису неймовірним ароматом, – прокоментував Пітер.
Правильне співвідношення рису жасмин – 1:1¼ рису до води: одна чашка (225 г) рису на 1¼ чашки (312 мл) води на двох.
Крок 1: Додайте рис і воду в каструлю і дайте йому покипіти на повільному вогні під кришкою, щоб зерна могли увібрати воду.
Крок 2: Варіть 12 хвилин. Жасминовий рис за своєю природою м’якший, ніж інші сорти рису, тому його не потрібно варити так само довго.
Крок 3: Після приготування зніміть каструлю з вогню і дайте рису настоятися протягом 10 хвилин під кришкою, щоб він пропарився.
Джерело: Express
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-28 13:18:30