Україна і світ

Як приготувати равликів: рецепт і необхідні інгредієнти

Придбати заморожений чи свіжих равликів зараз не проблема. Тому багато хто шукає рецепт, як приготувати равликів.

Равлики, або ескарго є вишуканою стравою французької кухні, яка вже давно знайшла шанувальників по всьому світу. Цей делікатес варто спробувати!

Приготування равликів може здатися складним завданням, але з правильними інгредієнтами та нашим покроковим рецептом, ви зможете приготувати цю страву вдома легко і просто.

Як приготувати равликів у домашніх умовах

Готувати будемо з вершковим маслом, зеленню та часником. Це найпопулярніший рецепт. Час приготування – близько 15 хвилин, а смакота – неймовірна!

Інгредієнти:

  • равлики виноградні – 1 кг
  • вершкове масло – 250-300 г
  • італійські трави – 0,5 ч. л.
  • часник – 1 головка (середнього розміру)
  • петрушка свіжа – 1 пучок
  • сік лимона чи біле вино – 1-2 ст. л.
  • сіль, мелений чорний чи білий перець – до смаку

Додатково:

  • сода харчова – 1 ч. л.

Приготування равликів:

  1. У каструлю вливаємо воду (приблизно 2 л) і доводимо її до кипіння. Викладаємо у воду розморожених чи свіжих равликів і варимо (бланшуємо) 2 хвилини.
  2. Перекладаємо їх на друшляк і даємо трохи охолонути. Потім акуратно витягаємо м’ясо за допомогою ножа чи дерев’яної шпажки.
  3. У сковороду кладемо 1 ст. л. вершкового масла, солимо його та посипаємо італійськими травами. Викладаємо м’ясо равликів і смажимо, помішуючи близько 3 хвилин.
  4. Раковини викладаємо у каструлю, додаємо 1 ч. л. соди, заливаємо водою і проварюємо 2-3 хвилин. Потім гарно промиваємо холодною водою та обсушуємо.
  5. Для начинки до розм’якшеного вершкового масла додаємо пропущений через прес часник, нарізану петрушку (тільки листочки), сіллю та перець. Вливаємо вино та перемішуємо.
  6. У кожну раковину викладаємо трохи начинки, потім равлика і знову начинку.
  7. Викладаємо наш делікатес на деко, застелене пергаментним папером чи фольгою. Запікаємо у духовці за 180 °С близько 10 хвилин.
  8. Подаємо равликів теплими чи гарячими, використовуючи спеціальні столові прилади для ескарго. Традиційно їх подають з багетом або іншим іншою свіжою випічкою. На зайвим буде також гарно охолоджене біле сухе вино. Смачного!

Фаршированих равликів можна викласти у зручну ємність, накрити кришкою або харчовою плівкою і помістити у морозилку для подальшого зберігання. Термін зберігання у морозилці – 2 тижні.

Як приготувати равликів у домашніх умовах: інші способи

  • Равлики в соусі зі шпинатом і вершками. Смажені равлики подаються в ніжному вершковому соусі зі шпинатом.
  • Равлики в томатному соусі. Готуються зі свіжими чи консервованими томатами (без шкірки), цибулею і спеціями.
  • Равлики на грилі. Мариновані в оливковій олії, часнику і травах, потім грильовані до приємної скоринки.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 13:01:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин