Як приготувати печиво за 20 хвилин: 5 простих рецептів
Приготування печива в домашніх умовах процес не обов’язково тривалий. Все, що потрібно, це прості інгредієнти, які, поєднавшися, перетворяться в ароматне печиво.
Яке печиво можна приготувати за 20 хвилин в домашніх умовах
У цій статті ми розкажемо, як приготувати печиво швидко та просто. Готуватимемо корисне вівсяне печиво з цукатами та горіхами, дивовижне печиво “Кавові зерна”, хрумке кунжутне печиво, ароматне лимонне печиво і ніжне кокосове печиво. Який би рецепт печива ви не обрали, результат буде чудовий. Приготуйте смачне печиво, щоб потішити себе та своїх близьких чимось особливим!
Вівсяне печиво з цукатами та горіхами
Інгредієнти:
На 12 шт.:
- вівсяні пластівці – 50 г;
- борошно пшеничне – 100 г;
- цукати до смаку (курага, родзинки, журавлина) – 40 г;
- горіхи до смаку – 10 г;
- яйце – 1 шт.;
- маргарин або вершкове масло – 100 г;
- розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.;
- цукор – 80 г;
- сіль – дрібка.
Приготування:
- Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера.
- У миску викладаємо вівсяні пластівці, додаємо просіяне з розпушувачем борошно та сіль, перемішуємо.
- Маргарин або вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукор, яйця та гарно розтираємо. Перекладаємо до борошняної суміші, перемішуємо.
- Потім додаємо подрібнені цукати та горіхи, ще раз перемішуємо.
- З тіста формуємо кульки та викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки. Усі кульки злегка притискаємо.
- Вівсяне печиво випікаємо у духовці за 190 °С близько 10-12 хвилин.
Кокосове печиво
Інгредієнти:
На 20 шт.
- яйце – 1 шт.;
- ванільний цукор – 0,5 пакетика;
- цукор – 3 ст. л.;
- сіль – дрібка;
- вершкове масло – 175 г;
- кокосова стружка – 25 г;
- розпушувач – 0,5 пакетика;
- борошно – 300 г.
Приготування:
- Яйце розтираємо з цукром, сіллю та ванільним цукром.
- Додаємо нарізане кубиками м’яке вершкове масло, кокосову стружку та добре перемішуємо.
- Потім додаємо розпушувач і борошно.
- Деко застеляємо папером для випічки. За допомогою кондитерського мішечка або пакета витискаємо печиво. Важливо висаджувати печиво на відстані одне від одного, бо в процесі випікання печиво розтечеться.
- Кокосове печиво випікаємо у духовці за 190 °С близько 12 хвилин. Час приготування залежить від розміру печива.
Печиво “Кавові зерна”
Інгредієнти:
На 24 шт.
- вершкове масло – 100 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.;
- яйця – 1 шт.;
- какао – 2 ст. л.;
- кава розчинна – 1 ч. л.;
- розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.;
- сіль – дрібка;
- борошно – 200 г.
Приготування:
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і ванільним цукром.
- Потім додаємо яйця, какао, каву, розпушувач, дрібку солі і гарно перемішуємо.
- Поступово вводимо в тісто борошно та замішуємо тісто.
- Формуємо однакового розміру кульки і надаємо їм форму кавових зерен.
- На кожному виробі ножем робимо поглиблення.
- Викладаємо печиво на деко, застелене папером для випічки.
- Випікаємо у духовці за 180 °С близько 10-15 хвилин.
Кунжутне печиво
Інгредієнти:
На 30 шт.:
- вершкове масло – 110 г;
- цукор – 100 г;
- сіль – дрібка;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 60 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- кунжут – 100 г;
- кориця – дрібка.
Приготування:
- До розм’якшеного вершкового масла додаємо цукор і сіль. Гарно розтираємо.
- Потім додаємо корицю, яйце і гарно перемішуємо.
- Поступово вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
- У кінці приготування всипаємо кунжут і ще раз гарно перемішуємо.
- Деко застеляємо папером для випічки. Перекладаємо тісто в кондитерський мішечок.
- Витискаємо печиво на деко на відстані одне від одного.
- Кунжутне печиво випікаємо у духовці за 170-180 °С близько 8 хвилин.
Лимонне печиво
Інгредієнти:
На 15-18 шт.
- цукор – 160 г;
- цедра 1 лимона;
- ванільний цукор – 0,5 пакетика;
- маргарин – 120 г;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- борошно – 220 г;
- розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.;
- сіль – дрібка;
- сік лимона – 25 мл;
- цукор для обкочування (дрібний) – 0,5 склянки.
Приготування:
- Розм’якшений маргарин розтираємо з цукром, ванільним цукром і сіллю.
- Потім додаємо яєчний жовток, цедру і сіль лимона, перемішуємо.
- Поступово вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
- Тісто помішаємо у морозилки на 5 хвилин.
- У миску висипати дрібний цукор. З тіста формуємо кульки і обкачуємо їх у цукрі.
- Викладаємо кульки на деко з папером для випічки, злегка приплюскуємо їх.
- Випікаємо у духовці за 190 °С близько 8-9 хвилин.
Будь-який рецепт – це лише вихідна точка. Сміливо експериментуйте з іншими інгредієнтами та спеціями. Оберіть рецепт печива і дайте волю вашій кулінарній фантазії, створюючи власні версії апетитної випічки. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-05 11:58:00