Україна і світ

Як приготувати печиво за 20 хвилин: 5 простих рецептів


Приготування печива в домашніх умовах процес не обов’язково тривалий. Все, що потрібно, це прості інгредієнти, які, поєднавшися, перетворяться в ароматне печиво.

Яке печиво можна приготувати за 20 хвилин в домашніх умовах

У цій статті ми розкажемо, як приготувати печиво швидко та просто. Готуватимемо корисне вівсяне печиво з цукатами та горіхами, дивовижне печиво “Кавові зерна”, хрумке кунжутне печиво, ароматне лимонне печиво і ніжне кокосове печиво. Який би рецепт печива ви не обрали, результат буде чудовий. Приготуйте смачне печиво, щоб потішити себе та своїх близьких чимось особливим!

Вівсяне печиво з цукатами та горіхами

Вівсяне печиво з цукратами та горіхами

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 12 шт.:

  • вівсяні пластівці – 50 г;
  • борошно пшеничне – 100 г;
  • цукати до смаку (курага, родзинки, журавлина) – 40 г;
  • горіхи до смаку – 10 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • маргарин або вершкове масло – 100 г;
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 80 г;
  • сіль – дрібка.

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера.
  2. У миску викладаємо вівсяні пластівці, додаємо просіяне з розпушувачем борошно та сіль, перемішуємо.
  3. Маргарин або вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукор, яйця та гарно розтираємо. Перекладаємо до борошняної суміші, перемішуємо.
  4. Потім додаємо подрібнені цукати та горіхи, ще раз перемішуємо.
  5. З тіста формуємо кульки та викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки. Усі кульки злегка притискаємо.
  6. Вівсяне печиво випікаємо у духовці за 190 °С близько 10-12 хвилин.

Кокосове печиво

Кокосове печиво

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 20 шт.

  • яйце – 1 шт.;
  • ванільний цукор – 0,5 пакетика;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • вершкове масло – 175 г;
  • кокосова стружка – 25 г;
  • розпушувач – 0,5 пакетика;
  • борошно – 300 г.

Приготування:

  1. Яйце розтираємо з цукром, сіллю та ванільним цукром.
  2. Додаємо нарізане кубиками м’яке вершкове масло, кокосову стружку та добре перемішуємо.
  3. Потім додаємо розпушувач і борошно.
  4. Деко застеляємо папером для випічки. За допомогою кондитерського мішечка або пакета витискаємо печиво. Важливо висаджувати печиво на відстані одне від одного, бо в процесі випікання печиво розтечеться.
  5. Кокосове печиво випікаємо у духовці за 190 °С близько 12 хвилин. Час приготування залежить від розміру печива.

Печиво “Кавові зерна”

Печиво Кавові зерна

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 24 шт.

  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.;
  • яйця – 1 шт.;
  • какао – 2 ст. л.;
  • кава розчинна – 1 ч. л.;
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.;
  • сіль – дрібка;
  • борошно – 200 г.

Приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і ванільним цукром.
  2. Потім додаємо яйця, какао, каву, розпушувач, дрібку солі і гарно перемішуємо.
  3. Поступово вводимо в тісто борошно та замішуємо тісто.
  4. Формуємо однакового розміру кульки і надаємо їм форму кавових зерен.
  5. На кожному виробі ножем робимо поглиблення.
  6. Викладаємо печиво на деко, застелене папером для випічки.
  7. Випікаємо у духовці за 180 °С близько 10-15 хвилин.

Кунжутне печиво

Кунжутне печиво

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 30 шт.:

  • вершкове масло – 110 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – дрібка;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • кунжут – 100 г;
  • кориця – дрібка.

Приготування:

  1. До розм’якшеного вершкового масла додаємо цукор і сіль. Гарно розтираємо.
  2. Потім додаємо корицю, яйце і гарно перемішуємо.
  3. Поступово вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
  4. У кінці приготування всипаємо кунжут і ще раз гарно перемішуємо.
  5. Деко застеляємо папером для випічки. Перекладаємо тісто в кондитерський мішечок.
  6. Витискаємо печиво на деко на відстані одне від одного.
  7. Кунжутне печиво випікаємо у духовці за 170-180 °С близько 8 хвилин.

Лимонне печиво

Лимонне печиво

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Інгредієнти:

На 15-18 шт.

  • цукор – 160 г;
  • цедра 1 лимона;
  • ванільний цукор – 0,5 пакетика;
  • маргарин – 120 г;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • борошно – 220 г;
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.;
  • сіль – дрібка;
  • сік лимона – 25 мл;
  • цукор для обкочування (дрібний) – 0,5 склянки.

Приготування:

  1. Розм’якшений маргарин розтираємо з цукром, ванільним цукром і сіллю.
  2. Потім додаємо яєчний жовток, цедру і сіль лимона, перемішуємо.
  3. Поступово вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
  4. Тісто помішаємо у морозилки на 5 хвилин.
  5. У миску висипати дрібний цукор. З тіста формуємо кульки і обкачуємо їх у цукрі.
  6. Викладаємо кульки на деко з папером для випічки, злегка приплюскуємо їх.
  7. Випікаємо у духовці за 190 °С близько 8-9 хвилин.

Будь-який рецепт – це лише вихідна точка. Сміливо експериментуйте з іншими інгредієнтами та спеціями. Оберіть рецепт печива і дайте волю вашій кулінарній фантазії, створюючи власні версії апетитної випічки. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-05 11:58:00