Як приготувати мармелад з гарбуза – покроковий рецепт
Мармелад з гарбуза, від якого гості будуть у захваті. Як приготувати смачний і ароматний десерт на Геловін?
Покроковий рецепт приготування мармеладу з гарбуза, читайте у матеріалі Факти ICTV.
Інгредієнти
Зараз дивляться
- Гарбуз – 1 кг
- Цукор – 400 г
- Лимон – половинка
- Олія – 1 с.л.
- Цукрова пудра для посипки – 1 ст.л.
Приготування
Порада: Для приготування мармеладу краще вибрати гарбуз мускатних сортів, щоб не додавати зайвого цукру.
1. Гарбуз ретельно миємо, очищаємо та нарізаємо на шматочки 2-3 см. Потім термічно обробляємо. Перший спосіб: запікаємо в духовці 35-40 хвилин за температури 180- 200 °С. Другий спосіб: готуємо в пароварці: наливаємо воду та варимо 30 хвилин. Якщо немає пароварки, можна відварити гарбуз у звичайній каструлі або мультиварці: заливаємо шматочки водою таким чином, щоб рідина покривала їх лише наполовину. Готуємо під кришкою 15-20 хвилин.
2. Розм’якшений гарбуз подрібнюємо блендером до однорідності. До гарбузового пюре додаємо цукор та уварюємо масу протягом 30 хвилин на найменшому вогні, не забуваючи при цьому постійно помішувати масу.
3. Після додаємо свіжовичавлений лимонний сік та проварюємо мармелад ще хвилин 10.
4. Знімаємо з вогню, і поки заготівля охолоджується, маємо підготувати форму для мармеладу – для цього можна взяти деко з високими бортиками, яке треба застелити пергаментом ( чи харчовою плівкою). Силіконові форми змащуємо олією.
5. Гарбузове пюре виливаємо в форму шаром 1,5 -2 см та ставимо в духовку. Готуємо до того моменту, поки маса не стане пружною з щільною скоринкою. Температура духовки має бути мінімальною. Хоча підсушити мармелад можна за кімнатної температури протягом 5-7 днів.
6. Готовий мармелад викладаємо на тарілку, нарізаємо порційними шматочками, і обсипаємо цукровою пудрою.
Ще більше смачних рецептів на кожен день можна знайти на сайті Смачно.
Фото: Смачно
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-30 13:22:16