Україна і світ

Як приготувати камбалу: простий рецепт соковитої та корисної риби


Камбала – це корисна риба з ніжним м’ясом та характерним смаком, яка легко готується і підходить для будь-якого столу.

Камбала багата на білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни D та групи B. Завдяки низькому вмісту калорій, вона підходить для тих, хто стежить за своєю вагою. А запечена в духовці, камбала максимально зберігає свої корисні властивості без зайвого жиру.

Як приготувати камбалу в духовці, щоб вона зберегла свою соковитість і стала справжньою смакотою – читайте в нашому матеріалі.

Як обрати камбалу

Перед тим, як приготувати камбалу, зверніть увагу на свіжість риби:

  • Шкіра повинна бути гладенькою, без плям чи пошкоджень.
  • Очі – прозорі та блискучі.
  • Запах – свіжий, морський, без різкого рибного аромату.
  • Свіжа риба – це запорука успішної страви.

Як приготувати камбалу в духовці: рецепт

Запікання в духовці – це найпростіший спосіб приготувати камбалу, який зберігає її соковитість, смак і корисні властивості.

Інгредієнти:

  • камбала – 1 шт. (800 г – 1 кг)
  • оливкова олія – 2-3 ст. л.
  • лимон – 1/2 шт.
  • часник – 3 зубки
  • помідори чері – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • розмарин або чебрець – кілька гілочок
  • сіль і перець – до смаку

Приготування:

  1. Ретельно промийте камбалу під холодною водою. Видаліть нутрощі, зябра та луску, якщо це потрібно.
  2. Рибу обсушіть паперовим рушником. Зробіть кілька неглибоких надрізів з обох боків риби, щоб спеції краще вбралися.
  3. Наріжте лимон тонкими скибочками. Подрібніть часник чи наріжте його пластинками. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Помідори чері можна залишити цілими або розрізати навпіл.
  4. Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Натріть камбалу з усіх боків сіллю, перцем та оливковою олією. У надрізи на рибі вставте скибочки лимона та пластинки часнику. Всередину риби покладіть гілочки розмарину чи чебрецю.
  5. Навколо риби викладіть помідори чері та цибулю. Полийте овочі залишком оливкової олії, накрийте фольгою, щоб зберегти її соковитість.
  6. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Зніміть фольгу за 5-7 хвилин до закінчення, щоб отримати рум’яну скоринку.

Камбала чудово поєднується з картопляним пюре, рисом або легким овочевим салатом.

Поради для приготування ідеальної камбали в духовці

  • Не пересушіть рибу. Перевірте готовність ножем: м’ясо має легко відділятися від кісток.
  • Додайте аромат. Лавровий лист чи суміш італійських трав підкреслять смак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тепер ви знаєте, як приготувати камбалу в духовці. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком корисної та ніжної риби. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-23 13:48:00