Як приготувати камбалу: простий рецепт соковитої та корисної риби
Камбала – це корисна риба з ніжним м’ясом та характерним смаком, яка легко готується і підходить для будь-якого столу.
Камбала багата на білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни D та групи B. Завдяки низькому вмісту калорій, вона підходить для тих, хто стежить за своєю вагою. А запечена в духовці, камбала максимально зберігає свої корисні властивості без зайвого жиру.
Як приготувати камбалу в духовці, щоб вона зберегла свою соковитість і стала справжньою смакотою – читайте в нашому матеріалі.
Як обрати камбалу
Перед тим, як приготувати камбалу, зверніть увагу на свіжість риби:
- Шкіра повинна бути гладенькою, без плям чи пошкоджень.
- Очі – прозорі та блискучі.
- Запах – свіжий, морський, без різкого рибного аромату.
- Свіжа риба – це запорука успішної страви.
Як приготувати камбалу в духовці: рецепт
Запікання в духовці – це найпростіший спосіб приготувати камбалу, який зберігає її соковитість, смак і корисні властивості.
Інгредієнти:
- камбала – 1 шт. (800 г – 1 кг)
- оливкова олія – 2-3 ст. л.
- лимон – 1/2 шт.
- часник – 3 зубки
- помідори чері – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- розмарин або чебрець – кілька гілочок
- сіль і перець – до смаку
Приготування:
- Ретельно промийте камбалу під холодною водою. Видаліть нутрощі, зябра та луску, якщо це потрібно.
- Рибу обсушіть паперовим рушником. Зробіть кілька неглибоких надрізів з обох боків риби, щоб спеції краще вбралися.
- Наріжте лимон тонкими скибочками. Подрібніть часник чи наріжте його пластинками. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Помідори чері можна залишити цілими або розрізати навпіл.
- Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом. Натріть камбалу з усіх боків сіллю, перцем та оливковою олією. У надрізи на рибі вставте скибочки лимона та пластинки часнику. Всередину риби покладіть гілочки розмарину чи чебрецю.
- Навколо риби викладіть помідори чері та цибулю. Полийте овочі залишком оливкової олії, накрийте фольгою, щоб зберегти її соковитість.
- Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Зніміть фольгу за 5-7 хвилин до закінчення, щоб отримати рум’яну скоринку.
Камбала чудово поєднується з картопляним пюре, рисом або легким овочевим салатом.
Поради для приготування ідеальної камбали в духовці
- Не пересушіть рибу. Перевірте готовність ножем: м’ясо має легко відділятися від кісток.
- Додайте аромат. Лавровий лист чи суміш італійських трав підкреслять смак.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Тепер ви знаєте, як приготувати камбалу в духовці. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком корисної та ніжної риби. Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-23 13:48:00