Україна і світ

Як правильно зберігати штолен до Різдва


Штолен – це традиційна німецька різдвяна випічка, яка своєю формою і білим кольором має нагадувати загорнуте в пелюшки немовля – Ісуса Христа. Головна його особливість – багато начинки та тривале зберігання. Що довше зберігається кекс, то смачнішим він стає.

Як правильно зберігати штолен – читайте в нашому матеріалі.

Як зберігати штолен – правила

Штолен, німецький пиріг із цукатами, за останній час став дуже популярним. Є багато різновидів легендарної різдвяної випічки: класичний, сирний, марципановий, мигдальний тощо. Штолен готують за декілька тижнів до свята та дають йому відлежатися.

За час очікування випічка просочується ароматом цукатів і сухофруктів. За правильного зберігання штолен може пролежати близько двох-трьох місяців, абсолютно не черствіючи.

– Що довше зберігається штолен, то смачнішим він стає.

штолен, ялинка, прикраси

Фото: pixabay

Як правильно зберігати штолен

  • Готовий штолен полити 50 мілілітрами коньяку або змастити розтопленим вершковим маслом, дуже рясно посипати цукровою пудрою й залишити остигати до ранку за кімнатної температури.
  • На наступний день загорнути кекс у фольгу, харчову плівку або пергаментний папір. Можна додатково загорнути у рушник.
  • Потім штолен необхідно поставити в сухе, прохолодне місце, в ідеалі, на 2-4 тижні. За кімнатної температури випічка добре настоїться. На цей час потрібно запастися терпінням, поки кекс відлежиться.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За умови правильного зберігання штолен буде досить пухким від декількох тижнів до місяця.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-26 09:44:00