Як правильно варити перепелині яйця: усе, що потрібно знати
Перепелині яйця – не лише смачний інгредієнт страви, а й цінне джерело багатьох корисних речовин. Але, на жаль, їх приготування може стати справжнім випробуванням, якщо не дотримуватися правильної техніки. У цьому матеріалі ми розкажемо, як варити перепелині яйця так, щоб вони легко чистилися, та як домогтися ідеального результату.
Важливе правило – завжди обирайте свіжі перепелині яйця. Свіжість гарантує безпеку харчування. Щоб перевірити свіжість перепелиного яйця, необхідно знати його вагу. Тож кухонні ваги нам у поміч. Середня вага перепелиного яйця – 10-12 г. Якщо яйце має меншу вагу, значить воно частково усохло і, звісно, не свіже.
Як правильно варити перепелині яйця
- У невелику каструлю викладаємо перепелині яйця. Вливаємо води стільки, щоб вона повністю покривала яйця.
- Обов’язково додаємо у воду сіль (1 ч. л. солі на 0,5 л води).
- Після закипання води вогонь зменшуємо до середнього і варимо до досягнення бажаного результату.
- Потім гарячу воду з каструлі зливаємо. Заливаємо яйця холодною водою і залишаємо на 5-10 хвилин.
Скільки варити перепелині яйця
Перепелині яйця готуються швидше, ніж курячі. Для досягнення середньої твердості жовтка варимо 1-2 хвилини. Щоб жовток був повністю зварений, час варіння – 2-3 хвилини. Важливо зазначити, що час відміряємо після закипання води.
Як правильно чистити перепелині яйця
Щоб перепелині яйця гарно чистилися, ми зробили все можливе. По-перше, під час варіння додали сіль. По-друге, приготовлені яйця залили холодною водою.
Вибираємо будь-який спосіб чищення перепелиних яєць, і все обов’язково вийде.
Спосіб 1
Яйця викладаємо на чисту тверду поверхню і, трішки притиснувши пальцями, катаємо їх по поверхні. Шкарлупа потріскається і легко зніметься.
Спосіб 2
Перепелині яйця викладаємо у скляну банку, накриваємо кришкою і трішки трясемо її. Потім чистимо яйця звичайним способом, акуратно підхопивши в одному місці.
Спосіб 3
Зливаємо холодну воду з каструлі з яйцями і трясемо її. Потім знову вливаємо воду в каструлю з яйцями і залишаємо на декілька хвилин. Воду зливаємо, яйця чистимо звичайним способом.
Отже, варіння та чищення перепелиних яєць – процес зовсім не складний. Дотримуємося правил і насолоджуйтеся бездоганним результатом.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-15 11:09:00