Як правильно різати манго: найкращі способи
Батьківщина манго — вологі тропічні ліси індійського штату Ассам та країни М’янма. Проте останнім часом цей екзотичний фрукт став популярним і в нашій країні.
Плоди спілого фрукта солодкі та ароматні. М’якуш має волокнисту структуру жовтого або помаранчевого кольору. Шкірка може бути забарвлена в червоний, жовтий або зелений кольори. Особливістю фрукта є велика кісточка, яка проходить крізь весь плід і яку дуже складно відділити від м’якоті.
Якщо неправильно чистити манго, то можна перетворити його на несмачну кашоподібну суміш.
Як розрізати манго, щоб не зіпсувати, та які існують способи нарізання — читайте в матеріалі Life. Факти ICTV.
Як вибрати стигле манго
Насамперед важливо правильно вибрати манго. Бажано, щоб воно було стиглим, але не перезрілим.
Вибирайте фрукт, який під час легкого натискання злегка пружинить, але не занадто м’який. Твердий на дотик плід недостиглий, тому його краще не купувати.
Отже, манго обрали, добре помили під холодною проточною водою і переходимо до нарізання.
Як правильно розрізати манго
Для роботи вам знадобиться:
- дощечка;
- гострий ніж;
- овочечистка для зрізання шкірки.
Як правильно різати манго:
- Кісточка фрукта має овальну форму. Щоб правильно розрізати манго, треба розуміти, як вона розміщена всередині. Найлегше це зробити, трохи надавивши на фрукт. На одній зі сторін буде відчуватися виразна тверда ділянка — це місце розташування кісточки.
- Покладіть манго на рівну поверхню і за допомогою гострого ножа зріжте з обох боків плоду (з лівої і правої сторони) шматки м’якоті, тримаючи ножем якомога ближче до кісточки. Ви повинні отримати два великих шматки манго, кожен з яких має вигляд половинки плоду.
- Після того як ви зрізали основні шматки, на середині плоду залишається частина м’якоті з кісточкою.
- За допомогою ножа або ложки можна акуратно витягнути залишки м’якоті, розрізавши її по краю кісточки.
Тепер манго можна куштувати та насолоджуватися його дивовижним смаком. Для зручності його можна нарізати кубиками або скибочками.
Як нарізати манго кубиками
Коли ви отримаєте два великі шматки манго без кісточки, можна розпочинати нарізку. Для цього:
- Наріжте манго на смужки — зробіть кілька горизонтальних та вертикальних надрізів на м’якоті, не прорізаючи шкірку. Різати потрібно так, щоб утворились кубики. Пам’ятайте, що ніж повинен рухатись по м’якоті, а не по шкірці.
- Після цього відокремте кубики м’якоті від шкірки, використовуючи ложку або просто перевернувши плід на зворотний бік, якщо ви зрізали манго до рівня шкірки.
Манго, нарізаний кубиками, можна використовувати в салатах, десертах, смузі тощо.
Як нарізати манго скибочками
Якщо ви хочете отримати фрукт більш великими шматочками, тоді спробуйте нарізати його скибочками.
Для цього:
- Після того як ви зрізали дві половинки манго, просто зробіть кілька надрізів вздовж плоду, створюючи тонкі скибочки.
- Легко вийміть скибочки, відрізаючи їх від шкірки або перевернувши плід і акуратно відокремивши м’якуш від шкірки.
Тепер ви знаєте, як правильно різати манго для приготування різноманітних страв. Дотримуючись наших порад, ви зможете легко порізати манго та отримати смачні та красиві частини.
Дивіться відео, як нарізати манго, щоб вийшло смачно та красиво:
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-15 16:49:00