Україна і світ

Як працюватимуть школи, у яких немає бомбосховищ та яка ситуація з вчителями – Шкарлет

Міністр освіта та науки Сергій Шкарлет розповів, як проходитиме навчання у школах, в яких немає бомбосховища.

– Приведу приклад, коли ми розглядали те саме питання в місті Одеса. На базі європейського ліцею є можливість позмінно організувати навчання і суміжних закладів освіти. Тому що в ліцеї є бомбосховище і в досить пристойному стані. В цьому контексті, якщо немає бомбосховища і поруч немає бомбосховища, то керівник ОВА буде приймати особисте рішення, розпорядження буде виходити, відповідно до змісту якого буде визначатися формат навчання в кожній конкретній громаді, в кожному конкретному закладі освіти. Відповідно до того, чи є акт безпеки, чи відповідає заклад освіти безпечним умовам, чи ні. Близько 20 числах серпня матимемо цілісну картину, тоді і будемо звітувати, – говорить Шкарлет.

Також він повідомив, що наразі закордоном перебуває 22 тисячі вчителів, 4 місяці тому таких вчителів було більше – понад 30 тисяч.

– Вчителі повертаються до своїх робочих місць, повертаються до України. Це втішна ситуація. Але при цьому можу зазначити, якщо на території певної громади буде прийнято рішення, що школи працюють в режимі офлайн, то вчителі повинні повернутися, щоб викладити в режимі офлайн. Якщо в регіоні буде загроза небезпеки і буде визначено, що режим роботи виключно онлайн, то вчитель може викладати онлайн, не повертаючись до України в той час, поки буде онлайн-режим роботи, – повідомляє міністр.

Крім того, міністр освіти зазначив, що головне завдання органів місцевого самоврядування, засновників шкіл, Міністерства освіти суміжних міністерств, таких як Міністерство внутрішніх справ та ДСНС аби батьки були переконані, що школа – це місце безпеки.

– Багато людей, хто хоче офлайн, так само багато людей, які не хочуть та бояться. Батьки повинні вирішити для себе, чи вони переконані, що школа – це місце безпеки чи ні, каже – пояснив Шкарлет.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міносвіти/Facebook

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 22:10:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин