Україна і світ

Як похолодання вплине на відключення світла та чи чекати на різкі зміни – Герус

Споживання електроенергії через похолодання зростає, проте це не призведе до різких та критичних змін в енергозабезпеченні наступного тижня.

Про це в ефірі Єдиних новин заявив голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій  Герус.

– Враховуючи весь комплекс факторів, це і погода, і наявність електроенергії, і технічних стан після обстрілів електростанції, підстанцій, я думаю, що на наступному тижні у нас буде ситуація близька до того, як була на минулому тижні. Тобто будуть певні відключення, але погода не стає настільки морозною, щоб у нас були якісь гострі і різкі зміни, – заявив він.

Також Герус зазначив, що наразі енергетики працюють над тим, щоб відновити підстанції та електростанції після обстрілів РФ.

Зараз дивляться

– Зрозуміло, що на наступному тижні погода нам ускладнить ситуацію, але вона буде робочою та достатньо стабільною. Тому якихось особливо різких негативних наслідків очікувати не варто, – підсумував він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що в Одесі без електропостачання залишаються до 40% споживачів – це близько 280 тис. абонентів, а в місті діють екстрені відключення світла.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-05 20:11:44