Україна і світ

Як пандемія вплинула на розвиток світу – експерти

Згідно з останнім звітом ООН, десятки найбідніших країн ще не відновили свій загальний рівень добробуту після пандемії коронавірусу, що свідчить про низьку траєкторію світового розвитку.

Вплив пандемії Сovid-19 на розвиток глобальних процесів

Після пандемії, яка спричинили кризу в глобальній економіці, розвинені країни відновили економічні показники докризового рівня. Проте половина найбідніших країн, як-от Нігерія, Пакистан і Сьєрра-Леоне, залишаються на рівні показників 2019 року.

За даними ООН, корінь проблеми полягає в неспроможності світових лідерів ефективно керувати глобалізацією. Внаслідок цього 1,5 млрд людей опинилися за межею бідності.

Зараз дивляться

– Розрив між найбагатшими і найбіднішими в нашому світі збільшився. …Ми ​​стикаємося з ризиком постійних втрат у людському розвитку, якщо не змінимо курс, – сказав економіст Педро Консейсао, головний автор звіту ООН.

Політична поляризація між країнами стає перешкодою для вирішення невідкладних проблем, таких як зміна клімату та допомога менш розвиненим країнам. Зростання антидемократичних настроїв також є завданням, що вимагає негайного розв’язання у багатьох частинах світу.

Представники Програми розвитку ООН закликали збільшити фінансову підтримку країнам, що розвиваються та приділяти більше уваги довкіллю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-14 15:26:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин